Crin Antonescu rupe tacerea. Ce a raspuns dupa ce a fost intrebat pe cine alege dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta

Crin Antonescu

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, joi, ca ideea de refacere a USL reprezinta "o mistificare" pe care incearca sa o "execute" Victor Ponta.

Antonescu a comentat folosirea lui Calin Popescu Tariceanu in postura de reprezentant al laturii liberale dintr-un viitor nou USL.

"Un majordom la curtea domnului Ponta nu poate emite in niciun fel pretentia ca ar reprezenta o componenta de dreapta, sau ceea ce insemna inainte PNL intr-o asemenea alianta. in al doilea rand, USL, care a adunat in jurul ei atata sperante si atata sustinere electorala a fost un proiect, nu a fost o forma prin care domnul Ponta si PSD sa-si mascheze inca o data identitatea. A fost un proiect de anvergura, un proiect pentru societatea romaneasca pe o durata mai lunga si care era bazat pe ideea de innoire si insanatosire a vietii politice. El a esuat pentru ca, asa cum as formula sintetic, nu domnul Ponta a fost capabil sa schimbe PSD asa cum il stim de 20 de ani, ci din pacate PSD l-a transformat dupa chipul si asemanarea sa pe domnul Ponta, daca vreodata domnul Ponta a dorit altceva", a spus Antonescu, potrivit Mediafax, care citeaza RFI.

El a sustinut ca o eventuala alegere in functia de presedinte a lui Victor Ponta nu va aduce "un viitor prea bun".

"Inca o data prin aceasta manevra domnul Ponta ne arata un lucru uimitor, si anume cum un om politic la doi pasi de presedintia Romaniei, si un partid care este de departe cel mai mare, cel mai puternic, cel mai bine organizat din Romania, si anume PSD, au in continuare o preocupare in a se ascunde dupa formule care sa se numeasca oricum altfel. Aceasta neasumare a propriei identitati este un semn, dupa parerea mea, ca nu ne asteapta un viitor prea bun nici cu domnul Ponta presedinte, si nici cu PSD in calitate de partid dominant al viitorilor ani", a declarat Antonescu.

Citește și
Crin Antonescu
Ce a raspuns Crin Antonescu cand a fost intrebat daca i-a returnat votul lui Victor Ponta din 2009
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

De asemenea, el a sustinut ca premierul Victor Ponta incearca o "mistificare" si isi ascunde identitatea politica.

"Eu am pomenit despre Victor Ponta pentru ca se vorbea despre aceasta mistificare pe care Victor Ponta o pune la cale si o executa. si evident ca am vorbit despre el. V-am spus foarte clar ce cred si am spus ca e un semn foarte rau faptul ca Victor Ponta, cu mari sanse de a deveni presedinte, si oricum prim-ministru si lider al majoritatii actuale din Parlament, nu are curajul sa-si asume in fata societatii in care joaca un asemenea rol sau este intr-o asemenea pozitie propria sa identitate, ci incearca inca o data sa falsifice realitatea (...) sa prezinte un PSD care si-a anexat cateva grupuri de profitori politici sub forma unei mari coalitii, purtand si un nume care a insemnat cu totul altceva, ca realitate politica, ca asteptare publica si ca proiect", a mai spus Antonescu.

Antonescu: A fost cea mai slaba campanie prezidentiala

Pe de alta parte, fostul presedinte al PNL a declarat ca, in opinia sa, aceasta campanie prezidentiala a fost cea mai slaba de pana acum, mentionand ca in urma confruntarii dintre Victor Ponta si Klaus Iohannis "nu s-a spus si nu s-a intamplat nimic esential". El a fost intrebat cum vede cele doua dezbateri televizate cu Victor Ponta si Klaus Iohannis si care dintre cei doi este optiunea sa.

"Nu voi vorbi acum in termenii unei campanii electorale, pentru ca nu am facut-o in toata aceasta perioada si nu o voi face nici acum. Tot ce pot insa sa constat cu mare tristete este ca aceasta campanie electorala, din acest an, pentru prezidentiale, a fost dupa parerea mea de departe cea mai slaba, a avut nivelul cel mai scazut. Inclusiv in cele doua intalniri intre finalisti nu s-a spus si nu s-a intamplat nimic esential si dupa parerea mea acesta este inca un semn de boala, de boala profunda a spatiului politic romanesc", a raspuns Antonescu.

Fostul lider al PNL a fost intrebat pe cine va alege dintre Klaus Iohannis si Victor Ponta. "Pentru destui oameni, printre care ma numar, nu e o duminica vesela. Nu vreau sa spun mai mult, pentru ca, asa cum aminteam, nu am intervenit in aceasta campanie, spre mirarea unora, spre iritarea altora. Voi explica poate dupa ce se incheie de ce am tacut si pentru ca mai sunt 2-3 zile pana atunci nu voi incalca aceasta decizie acum", a mai spus Antonescu.

El a evitat sa spuna daca se va duce la vot duminica, insa a mentionat ca a pledat pentru exercitarea acestui drept. "Am pledat de 25 de ani pentru folosirea acestui drept esential in democratie, un drept pentru care in Romania s-a si murit. Cel putin la turul intai asta am si spus, principalul motiv care m-a dus la urne a fost respectul pentru acest drept si solidaritatea pentru toti cetatenii Romaniei care il au la indemana", a afirmat fostul lider PNL.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Klaus Iohannis:
Klaus Iohannis: "Fac apel la toti oamenii de dreapta sa vina alaturi de mine". Ce spune despre dezbaterile cu Victor Ponta

Candidatul ACL la presedintia Romaniei, Klaus Iohannis, a declarat, luni, ca face un apel catre toti oamenii care se considera de dreapta, inclusiv la Crin Antonescu, sa vina alaturi de el in competitia impotriva lui Victor Ponta.

Ce a raspuns Crin Antonescu cand a fost intrebat daca i-a returnat votul lui Victor Ponta din 2009
Ce a raspuns Crin Antonescu cand a fost intrebat daca i-a returnat votul lui Victor Ponta din 2009

Fostul presedinte PNL Crin Antonescu a votat, duminica, la alegerile prezidentiale, la o sectie de votare din Capitala, declarand ca si-a exercitat acest drept in semn de respect fata de cei care isi pun speranta in votul exprimat in aceasta zi.

Crin Antonescu nu are un candidat preferat la prezidentiale:
Crin Antonescu nu are un candidat preferat la prezidentiale: "Nu sunt convins de Iohannis"

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat ca nu are un candidat preferat la alegerile prezidentiale. El nu il sustine pe Klaus Iohannis, pentru ca nu este convins de acesta.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.