Crin Antonescu: "Iohannis va asigura interimatul la sefia PNL, daca in 2014 ajung la Cotroceni"

01-03-2013 07:41

Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca primarul Sibiului, prim-vicepresedintele PNL Klaus Iohannis, va putea asigura, in 2014, dupa alegerile prezidentiale, o garantie ca in partid nu va izbucni "un mic razboi de succesiune".

Antonescu a fost intrebat, la Realitatea TV, daca pozitionarea lui Klaus Iohannis in functia de prim-vicepresedinte nu i-ar deranja pe Relu Fenechiu, Rares Manescu, Daniel Chitoiu sau Radu Stroe, care, dupa ce liderul PNL ar castiga alegerile prezidentiale, ar dori sa obtina aceasta pozitie, scrie Mediafax.

"Acesti patru oameni, daca despre ei e vorba, si numai despre ei, sunt oameni cu care in diferite pozitii fiecare dintre noi lucram de ani de zile, cu bune, cu rele, cu calitatile noastre, cu defectele noastre.

Toti acesti oameni sunt oameni care au inteles ca partidul trebuie sa castige ca sa ai dupa aceea ce imparti, pozitii, functii, putere, ce doriti dumneavoastra. Toti acesti oameni puteau foarte bine in 2009, pentru ca Relu Fenechiu mai cu seama, si Rares Manescu, erau oameni in niste pozitii importante in vremea conducerii PNL de catre domnul Tariceanu, puteau in 2009 foarte bine sa-l sustina in continuare pe domnul Tariceanu, preparandu-si, ca sa spun asa, ierarhiile pe langa. Au preferat o varianta cu un out-sider atunci, cu mine adica, gandind ca asta ar aduce cel mai mare castig partidului", a declarat Crin Antonescu.

"Pana la urma e limpede, prezenta lui Klaus Iohannis in acea functie succesorala, ca sa spunem asa, la o adica ne ofera garantia de care avem toti nevoie ca nu izbuneste prematur un mic razboi de succesiune.

Sigur ca daca lucrurile se vor intampla asa, in deplina ordine si stabilitate si cu toate formulele democratice, e o situatie de interimat in care Klaus Iohannis ar fi presedinte si sigur ca un Congres dupa aceea, cu considerentele pe care le vor avea cei de atunci vor lua o decizie. Nu se impiedica de Klaus Iohannis cineva", a mai explicat Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca prima data cand i-a propus lui Klaus Iohannis sa intre in partid a fost in 2010, insa a revenit cu aceasta propunere anul acesta.

Antonescu a mai sustinut ca intre el si primarul Sibiului nu a existat o "negociere", ci o singura discutie, in care Iohannis s-a aratat interesat sa cunoasca responsabilitatile pe care le va avea, precum si situatia regionalizarii in ceea ce priveste Sibiul.

Totodata, Antonescu a precizat ca principalul motiv politic pentru care i-a propus lui Iohannis intrarea in PNL a vizat obtinerea unui numar mai mare de voturi pentru PNL in Transilvania.


 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26