Crin Antonescu: Cu Ponta am convenit sa exprimam prin vot ideea ca referendumul e inoportun

19-06-2013 13:45

Crin Antonescu

Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, ca a convenit cu premierul Victor Ponta ca prin votul parlamentarilor USL sa se expirme ideea ca referendumul cerut de presedintele Traian Basescu este inoportun.

Intrebat daca a existat un acord in USL privind votul dat marti asupra referendumului propus de Traian Basescu, Antonescu a precizat ca a avut o discutie cu Victor Ponta pe aceasta tema, care insa nu s-a finalizat cu o decizie formala.

"In cursul zilei de ieri (marti - n.r.), eu m-am aflat intr-o vizita oficiala in Croatia. (...) Am avut o discutie, nu o decizie formala, am avut o discutie inainte de vot cu domnul Ponta (...)", a precizat Antonescu.

El a spus ca a convenit cu Victor Ponta ca parlamentarii USL sa exprime prin vot ideea ca referendumul este inoportun.

"In legatura cu pozitia Parlamentului fata de oportunitatea referendumului cerut de domnul Basescu, am discutat cu domnul Ponta si, cu termenul domniei sale, il citez, am convenit ca vom exprima prin votul nostru ideea ca este inoportun acest referendum. Asta a fost intelegerea, nu a fost, ca sa spun asa, o decizie oficiala si, in legatura cu votul de ieri, parerea mea e ca au fost niste neintelegeri in legatura cu ce se voteaza. Dar mai mult de atat nu as dezvolta, pana la urma fondul problemei nu se schimba", a spus Antonescu.

El a spus ca Parlamentul nu-l poate impiedica pe seful statului, in termenii actuali ai Constitutiei, sa faca referendum cand vrea, respectiv "in fiecare saptamana" si a precizat ca de aceea se va si modifica Legea fundamentala in sensul acesta.

"Parlamentul este insa consultat si ii spune o pozitie in legatura cu asta, daca el crede ca e cazul sau nu e cazul sa se faca referendum. Avizul este pur consultativ, presedintele nu poate fi impiedicat, nimeni nu are de gand sa incalce Constitutia in sensul de a-l impiedica pe presedinte. Cand va da decretul de initiere a referendumului, Guvernul va proceda in consecinta", a spus Antonescu.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, pentru MEDIAFAX, ca ceea ce au anuntat grupurile parlamentare PSD privind votul de marti asupra referendumului propus de Traian Basescu "nu este adevarat" si ca a fost convenit "contrariul".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO