Craciunul la politicieni. Prigoana: "Daca exista Mos Craciun, vreau sa-mi aduca bunica inapoi"

Silviu Prigoana

Cativa politicieni, printre care Silviu Prigoana, Mircea Diaconu si Titus Corlatean, au povestit ce inseamna pentru ei Craciunul si cum petreceau aceasta sarbatoare cand erau copii.

Deputatul PDL Silviu Prigoana: "Deosebit era cand traia bunica mea. Eu am considerat ca Raiul era la bunica mea acasa, pentru ca faceam ce vroiam si ni se faceau toate poftele. La bunica mea acasa a fost Raiul copilariei mele, chiar daca nu aveam desene cu Mickey Mouse, Coca-Cola si McDonalds, am avut o copilarie senzationala, am numai amintiri placute. Si daca exista Mos Craciun, vreau sa-mi aduca bunica inapoi".

Senatorul PSD Titus Corlatean: "Ca orice ardelean, tata stia multe colinde romanesti crestine. Ne canta de fiecare data, la un acordeon Hohner si toti eram stransi in jurul bradului si il ascultam si cantam cu el".

Titus Corlatean va petrece Craciunul in Bucuresti, cu familia adunata in jurul bradului, pentru ca - spune el - in cursul anului sunt rare momentele in care se poate bucura de momentele petrecute in familie. in Ajun, senatorul PSD va merge sa o sustina moral pe fata sa, care va canta pentru prima data in corul bisericii.

 

Citește și
harta cover
Unde a nins si cum va fi vremea de Craciun. HARTA grosimii stratului de zapada
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Senatorul PNL Mircea Diaconu: "Sunt foarte suparat si nefericit si ratat. Iata de ce: pentru ca eu am invatat ca-s niste reguli - de exemplu, nu se canta colinde inainte de Ajun. E pacat. De aceea, noi ne pregateam prin grajd, scoteam vacile, si acolo invatam, ne pregateam. Nu ieseam afara, fiindca e pacat. Si cantam numai incepand din ajun."

El a aratat ca, acum, cantatul colindelor se transforma in spectacol inclusiv la nivelul clericilor.

"Am ajuns sa punem un CD, o caseta cu cineva care canta frumos, ca la un spectacol. E show. Platesti, te duci la spectacol. Nu mai este vorba despre ofranda pe care tu trebuie sa o aduci Celui de Sus, nu prin altii, prin CD, caseta, etc. E o porcarie unde am ajuns. Culmea, si chiar ma ingrozeste, e ca preotii romani nu inteleg acest lucru. Daca ei nu inteleg asta, eu ce sa mai fac? Eu sunt un simplu credincios, un simplu cetatean - sigur, nepot de preot, am crescut in biserica si stiu ce spun si spun lucurile astea pentru ca ma dor", a spus Diaconu, citat de Mediafax.

"De asta spun: sunt un ratat al sarbatorilor! Sigur, eu in felul meu le fac la fel ca si pana acum: ne strangem la fel in jurul bradului, cantam noi colinde, nu trebuie sa cante altul pentru tine. Nu trebuie sa canti frumos, ci sa canti Celui de Sus o colinda. Nu frumos, ca nu e performanta, e vorba de datoria ta de a-i aduce aceasta ofranda Celui de Sus", a concluzionat senatorul liberal.

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara: "Eu am sarbatorit intotdeauna Craciunul ca lumea. De cand ma stiu, am fost cu colinda. Am fost cu colinda si cand eram student.

Chiar a ramas un obicei in zona Salcia din Apuseni ca studentii, elevii sa se intalneasca si, in seara de Craciun, sa-i colinde pe majoritatea locuitorilor din sat".

Vicepresedintele Camerei Deputatilor Ioan Oltean

:

"Au trecut atati ani de cand eram copil, incat nu mai pot sa-mi amintesc un eveniment care sa merite a fi scos in evidenta".

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader: "O amintire din Craciunul copilariei mele este cand, impreuna cu parintii mei, taiam porcul. Aveam cea mai mare bucurie".

Deputatul PNL Alina Gorghiu: "Daca-mi aduc aminte de o perioada frumoasa de Craciun, e intr-adevar asta din perioada copilariei, din perioada generalei chiar. Intotdeauna la Curtea de Arges de Craciun ninge. Si era o zapada - nu mai e acum zapada care a fost pe vremuri - era de vreun metru si ceva zapada prin parcul de vizavi de blocul in care locuiam si era zapada de Craciun mai mare ca mine. Si mi-aduc aminte ca mama mergea in fata noastra sa ne faca poteca mie si fratelui meu prin zapada".

Gorghiu a mai spus ca nu rata niciun colind de Craciun.

"Mergeam din usa in usa, de la profesor la profesor si de la coleg la coleg si uite-asa imi petreceam perioada aia: mancam pe rupte, mergeam la colind, primeam mere, primeam nuci, primeam covrigi si e o perioada senzationala din viata mea", a mai povestit Alina Gorghiu.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Elena Udrea are o mare dorinta: spera sa aiba un copil CAT MAI CURAND
Elena Udrea are o mare dorinta: spera sa aiba un copil CAT MAI CURAND

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, este pregatita sa intampine Craciunul asa cum se cuvine. Se va imbraca intr-o rochie rosie si va astepta sa vada daca scrisoarea pe care i-a trimis-o Mosului ... va avea efect.

Unde a nins si cum va fi vremea de Craciun. HARTA grosimii stratului de zapada
Unde a nins si cum va fi vremea de Craciun. HARTA grosimii stratului de zapada

Meteorologii prognozeaza vreme rece pentru ajunul Craciunului si normala din punct de vedere termic in ziua Nasterii Domnului. In articol puteti vedea HARTA grosimii stratului de zapada.

Victoria Beckham socheaza! Aparitia ei de aseara a lasat pe toata lumea masca
Victoria Beckham socheaza! Aparitia ei de aseara a lasat pe toata lumea masca

Victoria (37 de ani) şi-a prezentat colecţia de haine la Grand Central Shuttle Station, în New York, SUA, dar părea că e pe cale să leşine.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.