Conservatorii, exclusi din sigla si numele aliantei PSD-ACD,"fara suparare"

04-02-2011 16:31

Daniel Constantin si Crin Antonescu

Conform surselor politice citate in presa, viitoarea alianta PSD-PNL-PC se va numi Uniunea Social-Liberala. De asemenea, sigla va fi o imbinare intre simbolul sagetii (PNL) si al trandafirilor (PSD). Singurii care lipsesc din noul proiect: conservatorii.

Si cu toate acestea, presedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin, a spus ca nu s-a suparat.

"Cred ca este cea mai buna varianta la care puteam sa ne gandim. Nu este niciun fel de suparare din partea Partidului Conservator, daca asta vreti sa insinuati. Daca va amintiti, acum mai bine de o luna de zile, Partidul Conservator a propus ca denumire de alianta Alianta Social-Liberala" - a spus Daniel Constantin.

Tot el a explicat ca, de fapt, termenii de "social" si "liberal" nu inseamna neaparat ca se refera la PSD si PNL, ci vizeaza si Partidul Conservator, deoarece, aceasta formatiune are in doctrina sa social-liberalismul.

"Nu este nicio suparare nici pentru ca nu sunteti co-presedinte? Am inteles ca sunt doar domnii Victor Ponta si Crin Antonescu" - a fost intrebat, de jurnalisti, liderul PC.

Fara sa se enerveze, Daniel Constantin a continuat sa explice ca "un om politic trebuie sa aiba capacitatea de a vedea dincolo de orgoliile personale".

"Eu nu cred ca e, niciun fel de suparare din partea mea, pentru ca, daca va uitati mai bine in protocolul acela, pe care am vazut ca il aveti pe surse, o sa vedeti ca orice hotarare se ia prin consensul tuturor partidelor", a explicat Constantin.

Protocolul de infiintare a noi aliante dintre PSD si ACD (PSD-PC) va fi semnat sambata, 05 februarie, la Palatul Parlamentului.

Conform unor surse politice, aceasta noua alianta se va numi Uniunea Social-Liberala, va fi condusa de doi co-presedinti (Victor Ponta si Crin Antonescu) si va avea sediul pe Soseaua Kiseleff nr. 57, vizavi de Arcul de Triumf.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO