Congresul extraordinar al PSD, organizat pe 10 martie. Liviu Dragnea vrea consolidarea poziției în partid

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 21 Februarie 2018 17:05
Categorie: Politic

În PSD începe lupta pentru putere. După ce Liviu Dragnea i-a luat prin surprindere și i-a anunțat că vrea să organizeze congres.

 

Luna viitoare, unii social-democraţi vor să candideze pentru funcții în partid. Chiar și cei care au căzut în dizgrația șefului PSD, ca Nicolae Bădălău sau Codrin Ștefănescu, vor să candideze. În shimb, Liviu Dragnea ar putea cere un vot de încredere la congresul care va avea loc pe 10 martie.

De o săptămână, de când şeful lor a anunţat că vrea congres în partid, social-democraţii şi-au făcut planuri mari. Marian Oprișan a anunţat primul că nu va mai sta deopate, ca în 2015. Oprișan ar viza poziţia doi în partid, cea de preşedinte executiv.

Marian Oprisan, preşedinte PSD Vrancea: „Am demonstrat întregii naţiunii să sunt nevinovat şi vă spun cât se poate de clar că vreau să candidez."

Acelaşi post e vizat şi de Ecaterina Andronescu. Fost ministru al Educaţiei, ea a picat în dizgraţie după ce l-a criticat pe Dragnea în şedinţa în care l-a demis pe Mihai Tudose.

Ecaterina Andronescu, vicepreşedinte PSD: „O să mă gândesc."

Pe cei care, aşa cum spune Dragnea, vorbesc „mult şi prost" şi-i critică deciziile, liderul PSD are de gând să-i sancţioneze. Primii pe listă sunt Codrin Ştefănescu şi Nicuale Bădălău. Niciunul nu vrea să facă un pas înapoi.

Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct: Nu ştiu de că am devenit antipatic domnului Dragnea, în ultima vreme, că sunt acelaşi Codrin Ştefănescu care a stat lângă Liviu Dragnea în momente foarte grele şi nu fac nici eforturi disperate să devin nici simpatic, nici antipatic, mai mult decât sunt antipatic."

Nicuale Bădălău, preşedinte executiv: „98% dintre primari zic să candidez."

La congresul din 10 martie, Liviu Dragnea îşi doreşte nu doar îndepărtarea oamenilor care i-au criticat deciziile, ci şi o reconfirmare a sa în funcţie.

Liviu Dragnea, preşedinte PSD: Dacă ajungem la concluzia că trebuie organizate alegeri pentru Biroul Permanent Național, atunci o să intre şi eu. Dacă nu, nu."

Momentul nu este ales întâmplător, susţin unii social-democraţi. Surse din partid spun că Dragnea ar vrea o consolidare a poziţiei sale în contextul în care pe 21 martie este audiat la Curtea Supremă în dosarul „Bombonica”, iar o sentinţă este aşteptată la scurt timp după această audiere.

De altfel, la congres, liderii PSD vor să modifice statutul partidului, astfel încât cei din conducere să îşi piardă funcţiile numai dacă sunt condamnaţi definitiv şi nu după decizia primei instanțe, cum este în prezent.

Congres extraordinar al PSD în martie. Dragnea: ”Vrem să eliberăm societatea românească de presiunile grupurilor ilegitime”
Congres extraordinar al PSD în martie. Dragnea: ”Vrem să eliberăm societatea românească de presiunile grupurilor ilegitime”
VIDEO PROTVPLUS.RO
casiera care numara bani
Românii cu credite în lei ar putea avea rate mai mici. Anunțul ministrului Teodorovici
PSD a depus listele pentru europarlamentare: ”Vom fi prezenţi printre oameni non-stop”
Iohannis, despre fumatul în România: ”Guvernarea PSD a eșuat și în ce privește prevenția”
Europarlamentar, despre Maria Grapini: ”Agramata trişează. Ar trebui descalificată”
Dăncilă a discutat cu premierul Netanyahu despre o şedinţă a guvernelor român şi israelian
Viorica Dăncilă s-a cazat la hotelul lui Donald Trump din Washington
Liviu Dragnea
Dragnea: Iohannis are în spate un ”sistem corupt, care a penetrat în mod serios justiţia”
PSD: Atacurile prezidenţiale - un "amatorism total" în materie diplomatică
Băsescu nu e lăsat de soție să candideze la europarlamentare: ”Eu mai am un partid acasă”
Iohannis: Am impresia că guvernele din ultima vreme nu doresc să folosească bani europeni
Dragnea: Au fost unii care au vrut să-mi înfigă cuţitul în spate
Trei nume surpriză pe lista PSD pentru europarlamentare