Conflictul dintre PSD și Iohannis se mută în stradă. VIDEO împotriva președintelui României

06-06-2018 12:13

miting PSD

PSD promovează la această oră pe paginile de Facebook ale partidului un videoclip în care îndeamnă oamenii să iasă sâmbătă în stradă, la mitingul ”împotriva abuzurilor” - țintele declarate oficial fiind DNA și președintele României.

Astfel, pe mai multe pagini de Facebook ale social democraților, precum PSD București, PSD Ilfov, PSD Prahova sau PSD Botoșani, a fost postat un clip care începe cu câteva imagini cu fostul procuror anticorupție Mircea Negulescu și următorul mesaj, care este încadrat de însemnele cu litere mari ale DNA: 

”Au făcut din justiție un instrument politic și noi i-am lăsat. Ne-au ascultat și telefoanele și noi am acceptat.”

Apoi apare fostul președinte al României Traian Băsescu și mesajul: ”Au tăiat pensii și salarii și noi n-am spus nimic.”

Urmează o declarație a președintelui României, Klaus Iohannis, cerând demisia premierului Viorica Dăncilă.

Mesajul PSD este următorul: ”Au amenințat guvernarea și noi am tăcut!”.

Clipul se încheie cu îndemnul Partidului Social Democrat de participare la miting:

Am tăcut destul. Acum vom vorbi și noi. Dacă-ți pasă, vino în stradă! Miting împotriva abuzurilor!”

De asemenea, PSD București - care este condus de Gabriela Firea - a postat un mesaj în care cere ca oamenii să vină în Piața Victoriei ”pentru a arăta că nu vom mai permite ca Guvernul ALES DE TINE să fie înlocuit de președintele Iohannis”.

Textul integral postat pe Facebook de PSD București:

”Vrem PROSPERITATE, NU Securitate!

La aproape 30 de ani de la Revoluție, românii ies din nou în stradă împotriva abuzurilor făcute chiar de instituțiile care ar trebui să-i apere! Sâmbătă, 9 iunie, de la ora 20:00, în București va avea loc cea mai mare manifestare de stradă din România ultimelor decenii.

E MOMENTUL să protestăm împotriva represiunii îndreptate de atâta timp asupra noastră prin fabricare de dosare, martori mincinoși și probe măsluite. E TIMPUL să ne opunem structurilor de forță și luptei politice purtate cu instrumente judiciare.

DEPINDE DOAR DE NOI: Ieșim în stradă pentru a apăra democrația și pentru a-i apăra pe judecători de influențele oculte ale instituțiilor de forță care urmăresc „pas cu pas” peste 6 milioane de români - unul dintre ei poți fi chiar tu.

Vino alături de noi pentru ca instrumentele statului să fie folosite pentru români, nu împotriva lor!

Vino în București pentru ca decizia judecătorilor să fie literă de lege și să nu poată fi negociată sub nicio formă - de nicio instituție, de nicio persoană! Vino pe 9 iunie pentru ca TOȚI să răspundă și să fie egali în fața legii și a Constituției. Vino în Piața Victoriei pentru a arăta că nu vom mai permite ca Guvernul ALES DE TINE să fie înlocuit de președintele Iohannis.

Vino pentru a spune NU abuzurilor în Justiție. Vrem prosperitate, NU Securitate!”

Social-democrații scot sâmbătă în stradă câteva sute de mii de oameni la un miting în Piața Victoriei, ”pentru apărarea democrației”.

Liviu Dragnea a anunţat organizarea, pe 9 iunie, de la ora 20.00, a unui miting ”împotriva abuzurilor de mai mult timp” şi a încălcării principiilor statului de drept.

Decizia a fost luată de Comitetul Executiv Naţional al PSD.

Îi aşteptăm pe toţi cei care doresc să trăiască într-o ţară liberă (...), într-o ţară în care din cauza unei propagande toxice uriaşe se pune problema ca o structură nelegitimă, obscură, subterană să paraziteze instituţiile statului, să paraziteze deciziile şi să influenţeze într-un mod ocult decizii importante, să permită abuzuri, (...) să permită ca zeci, mii de destine să fie distruse”, a declarat preşedintele PSD, la finalul reuniunii CExN al formaţiunii.

Anunțul lui Dragnea vine în condițiile în care el așteaptă verdictul judecătorilor în dosarul în care a fost acuzat de instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, în așa numitul ”dosar Bombonica”.

Această decizie ar putea fi anunțată vineri, 8 iunie, cu doar o zi înaintea mitingului pe care PSD îl organizează ”împotriva abuzurilor din justiție”.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO