Ciucă anunţă majorarea cu 50% a premiilor sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale

Guvern, Nicolae Ciucă
Agerpres

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, marţi, majorarea cu 50% a premiilor sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale, scrie News.ro.

Şeful Executivului a precizat că decizia va fi pusă în practică nu în şedinţa de Guvern de astăzi, ci la următoarea şedinţă, din cauza timpului prea scurt. Premierul a mai spus că ar fi vrut să facă acelaşi gest pentru toată lumea, dar în momentul de faţă bugetul atât permite şi a menţionat că speră ca performanţa să îi inspire să performeze din punct de vedere administrativ, să poată avea rezultate economice şi financiare mai bune.

”Am avut o analiză la nivel guvernamental, am discutat împreună cu domnul secretar genrral, cu Ministerul Finanţelor şi am luat decizia ca în şedinţa de Guvern, nu cea de mâine, pentru că timpul este foarte scurt, ci în umătoarea, să majorăm premiile care vă sunt acordate prin Hotărârea de Guvern 1447/ 2007 cu 50%”, a spus premierul, în cadrul la ceremoniei de acordare a unor distincţii sportivilor români care au obţinut performanţe la competiţiile internaţionale.

Premierul a arătat că este un gest cât se poate de firesc, în baza resurselor pe care Guvernul le are.

”Am făcut un gest pentru a recompensa meritul lui Daid Popovici, după 48 de ani, am fi vrut să facem acelaşi gest pentru toată lumea, în momentul de faţă bugetul atât ne permite şi sper ca, în funcţie de rezultate, performanţa să ne inspire şi pe noi şi să performăm din punct de vedere administrativ, să putem să avem rezultate economice şi financiare mai bune, să putem să asigurăm o recunoaştere pe măsura eforturilor dumneavoastră”, a spus premierul.

Citește și
Nicolae Ciucă
Ciucă: Ministerul Energiei trebuie să prezinte până luni situaţia concretă cu proiectele de investiţii din energie
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

”Prezenţa noastră aici vi se datorează, se datorează eforturilor pe care le-aţi făcut, pasiunii şi devotamentului cu care v-aţi pregătit şi desigur rezultatelor pe care le-aţi obţinut. Prin rezultatele voastre, aţi reuşit să aduceţi bucurie şi emoţie pentru toţi românii, pentru că am văzut, din nou, drapelul ridicându-se la cel mai înalt nivel, pe catarg. Am ascultat cu toţii de acasă imnul României de mai multe ori şi, prin felul acesta, recunoaşterea pe care o meritaţi pe deplin cred că reprezintă felicitatea pe care noi astăzi vi-o adresăm în semn de apreciere şi consideraţie pentru ce aţi făcut pentru ţară”, le-a spus şeful Executivului sportivilor în cadrul ceremoniei.

Nicolae Ciucă a arătat că, de foarte multe ori se spune că sportivii sunt cei mai buni ambasadori ai României.

”Aşa este, datorită rezultatelor, ambiţiei şi eforturilor, reuşiţi să duceţi însemnele României pe toate continentele lumii. Ştim foarte bine că v-aţi pregătit în condiţii nu tocmai normale. În ultimii ani, criza pandemică a afectat şi domeniul sportiv şi, cu toate acestea, când probabil nimeni nu se mai aştepta să avem acest moment de satisfacţie şi mândrie naţională, voi aţi reuşit ca la competiţiile la care aţi participat să obţineţi rezultate deosebite”, a declarat Ciucă.

Premierul a arătat că ”tonul l-a dat David Popovici, în urmă cu o lună şi jumătate, când a reuşit, după 48 de ani, să obţină o performanţă remarcabilă.

”De asemenea, am reuşit după 20 de ani să obţinem şi o medalie la atletism, pe aceeaşi arenă, în capitala Bavariei. Am reuşit de asemenea să obţinem rezultate remarcabile la canoe, domnul Chirilă a fost absolut remarcabil”, a spus Nicolae Ciucă, amintind despre alte discipline precum canotaj, tenis de masă, cu rezultate deosebite, haltere, tenis de masă, tenis de câmp.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
Ciucă spune că UDMR a dat explicaţii despre discursul lui Victor Orban în România. Concluzia: Coaliția merge mai departe
Ciucă spune că UDMR a dat explicaţii despre discursul lui Victor Orban în România. Concluzia: Coaliția merge mai departe

Nicolae Ciucă afirmă că liderul UDMR, Kelemen Hunor, a dat explicaţii în şedinţa coaliţiei despre discursul susţinut de Victor Orban în România, iar în urma acestora s-a ajuns la concluzia că se poate menţine funcţionarea coaliţiei.

Ciucă: Ministerul Energiei trebuie să prezinte până luni situaţia concretă cu proiectele de investiţii din energie
Ciucă: Ministerul Energiei trebuie să prezinte până luni situaţia concretă cu proiectele de investiţii din energie

Premierul Ciucă anunţă că Ministerul Energiei trebuie să prezinte până luni situaţia concretă cu proiectele de investiţii din energie, folosind toate pârghiile de finanţare.

Ciucă:
Ciucă: "Plafonarea şi compensarea preţului la energie rămân active". Cerințe speciale pentru ANRE și Ministerul Energiei

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a convocat prima reuniune a Comitetului interministerial pentru asigurarea rezilienței energetice și implementarea proiectelor de infrastructură în energie, mecanism de lucru constituit miercuri.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.