Ciolacu: "Avem voturile necesare să treacă moțiunea". Propunerea pentru postul de premier

Ultima actualizare: 03-02-2020 15:17
Marcel Ciolacu, Ludovic Orban
Inquam Photos / George Calin

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat luni, după ce moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi a fost prezentată în Parlament, că este sigur că acum există voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură.

”Sunt sigur că acum avem voturile necesare să treacă moţiunea de cenzură”, a precizat Marcel Ciolacu, potrivit News.ro.

Referindu-se la faptul că anterior spusese că PSD nu va propune premier, în cazul în care guvernul cade ca rezultat al adoptării moţiunii de cenzură, Ciolacu a precizat că PSD va veni cu o propunere de prim-ministrul din afara partidului.

De asemenea, el a negat informaţiile referitoare la existenţa unei înţelegeri cu Ludovic Orban, scrie News.ro.

”S-a venit în Parlament cu asumarea răspunderii pe două tururi. PSD împreună cu UDMR-ul şi Forţa Naţională în momentul acesta susţin o moţiune. În cazul în care, Doamne-fereşte, nu trece această moţiune, noi mai avem o pârghie de a ataca la Curtea Constituţională. Presupun că niciun prim-ministru, indiferent cum îl cheamă, sper nici domnul Orban nu poate să îi mai treacă prin cap să vină cu ordonanţă atâta timp cât eşti la Curtea Constituţională. Am ieşit totuşi logic din orice calendar de modificare a alegerilor cu privire la două tururi. Deci ce înţelegere să fac? Înţelegerea ar fi fost în cazul în care nu s-ar fi venit cu această asumare în Parlament. Atunci aş fi spus că, domnule, hai că suspicionăm o anumită înţelegere. Dar cât timp totul se joacă în Parlament, la CCR, despre ce înţelegere vorbim? Îi recomand în continuare domnului prim-ministru să-şi dea demisia dacă doreşte anticipate, să îşi dea demisia să nu se bazeze pe PSD”, a declarat Ciolacu.

Întrebat dacă prin adoptarea moţiunii, se deschide calea anticipatelor, Ciolacu a declarat: ”Nu se deschide nicio cale a anticipatelor, urmează să mai cadă încă două guverne. PSD la fel ca PNL separat, fiecare, au o strategie. Urmează să anunţăm strategia după ce o să treacă moţiunea. Votul pe moţiune este atributul Biroului Permanent Reunit, eu, în comparaţie cu domnul Orban, respect democraţia. Astăzi la ora 16 atât la Cameră, cât şi la Senat se vor alege noile Birouri Permanente, cele două birouri permanente se vor reuni şi vor stabili un calendar. Noi am vrea cât mai repede să tranşăm acest aranjat, cum îi spuneţi dumneavoastră, cu alte cuvinte, să-l trimitem pe domnul Orban acasă. Dacă domnul Orban îşi va da demisia, o să ne bucurăm şi mai mult”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO