Reacții din Opoziție după ce Liviu Dragnea a anunțat la Neptun o amnistie

Dată publicare: 02-09-2018 07:31
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Liviu Dragnea şi liderii PSD i-au cerut premierului Viorica Dăncilă să dea cât mai rapid ordonanţa de urgenţă pentru amnistie şi pentru anularea protocoalelor între SRI şi instituţii de stat.

Decizia a fost comunicată sâmbătă seară, la Neptun, unde a avut loc şi un scandal între şeful PSD şi Gabriela Firea. Primarul Capitalei a cerut, fără succes, demisia ministrului de Interne, în urma evenimentelor din 10 august, iar Liviu Dragnea le-a luat apărarea atât lui Carmen Dan, cât şi jandarmilor.

Liderii PSD au trasat sâmbătă seară indicaţii pe care guvernul trebuie să le îndeplinească urgent. Principala problemă, în viziunea PSD, ar fi:

Liviu Dragnea: "I s-a cerut premierului o ordonanţă de urgenţă pentru anularea protocoalelor şi efectelor acestora. Să vadă ce acte normative trebuie adoptate pentru ca zecile sutele de oameni care au fost condamnați pe baza procedurilor nelegale să nu ispăşească sau să fie în continuare condamnaţi, nu ştiu care e soluţia, amnistie sau altceva.''

Opoziţia consideră măsurile cerute de PSD un abuz.

Dan Barna, președintele USR: ”Încercarea aceasta cu ordonanţa de urgenţă este clar o încălcare a separării puterilor în stat şi un abuz. Acesta este scopul, curăţarea lui Liviu Dragnea de problemele penale, încercarea de a folosi pretextul protocoalelor este o temă artificial creată.''

Ludovic Orban, președintele PNL: ''Dragnea şi cu acoliţii săi sunt disperaţi să dea o amnistie şi o graţiere, acesta a fost obiectivul lor încă din marţea neagră. Sunt categoric împotriva OUG''.

La masa PSD, au fost şi discuţii tensionate. Gabriela Firea l-a atacat dur pe preşedintele PSD, pentru că o susţine în continuare pe ministrul de interne, Carmen Dan, după evenimentele din 10 august.

Primarul Capitalei a cerut în şedinţă PSD retragerea sprijinului politic pentru Carmen Dan, fiind convinsă că minstrul încearcă să paseze toată responsabilitata pentru acţiunea din 10 august spre prefectul Capitalei, Speranţa Cliseru.

Gabriela Firea: ”Doamna ministru nu a răspuns celor afirmate de mine deloc, a venit cu nişte xeroxuri, însemnând mesaje pe sms, pe Whatsapp, între dna prefect şi un domn secretar de stat, am întrebat-o pe faţă dacă ne spionează.''

Carmen Dan: „Pot să lucrez cu Primăria Capitalei, aici e vorba de instituţii, nu de persoane".

În comitetul executiv, Carmen Dan s-a bucurat de susţinerea majorităţii liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea.

Reporter: ''Care e relaţia pe care o aveţi în acest moment cu Liviu Dragnea?''
Firea: ''Imi pare rău că trebuie să spun, dar este tensionată.''

"Îi înţeleg supărarea, dar nu sunt de acord cu ea pentru că nu are motiv", a spus Dragnea.

Liderii PSD au mai discutat şi despre subiectul unui candidat unic la alegerile prezidenţiale, din 2019, fără să se ia o decizie. Varianta luată în calcul ar fi Călin Popescu Tăriceanu.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO