Cele 7 motive pentru care Preda il sustine pe Paleologu la conducerea PDL

04-05-2011 11:39

Theodor Paleologu si Cristian Preda

La doar cateva zile distanta de alegerile pentru noua conducere a Partidului Democrat Liberal, eurodeputatul Cristian Preda vine cu cateva argumente pentru sustinerea candidaturii lui Theodor Paleologu.

"Peste 10 zile, la Conventia Nationala a PDL, voi vota cu Toader Paleologu (TP) si ii invit si pe alti colegi sa faca acelasi lucru" - isi incepe pledoaria, pe blogul personal, Cristian Preda.

El sustine ca are cel putin sase motive politice si unul biografic pentru a-l sustine pe TP la sefia partidului. In primul rand, explica Preda, Paleologu a fost, de la inceput, de acord cu platforma propusa de "grupul reformist" al PDL-ului.

"In stilul sau propriu, cu umor si fara inversunare, Toader Paleologu a vorbit despre asteptarile publicului asa cum le-am asternut pe hartie si noi, cei trei membri PDL dispretuiti si umiliti la CNC de cvasi-totalitatea colegilor nostri. Coerenta imi cere sa il sprijin pe cel care a preluat ceea ce eu nu am putut duce mai departe. S-ar putea ca el sa fi gasit tonul potrivit", explica Preda.

Europarlamentarul mai este de parere ca Paleologu da dreptei un sens liberal clar si ca "este singurul dintre candidati care "leaga modernitatea (si modernizarea) de civilizatie (si civilitate), indiferent ca este vorba despre felul de a vorbi in public (inclusiv cu adversarii) sau despre aspectul oraselor".

Emil Boc, Vasile Blaga si Toader Paleologu sunt cei trei candidati la functia de presedinte al PDL, la alegerile care vor avea loc la Conventia Nationala a partidului, din 14 mai.

Europarlamentarul Monica Macovei si deputatul Sever Voinescu au anuntat, saptamana trecuta, ca il vor vota pe Emil Boc la sefia PDL, la Conventia Nationala a partidului din 14 mai.

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO