Scandal in Parlament. Deputatii PSD au stat in balcoane si i-au enervat pe cei din PDL

Ultima actualizare: 10-03-2012 17:55
Parlamentul Romaniei

Un grup de 25 de deputati PSD a asistat, marti, la sedinta de plen a Camerei Deputatilor de la balcoanele salii. Unii dintre acestia s-au declarat nemultumiti de postura in care se aflau.

Deputatul PSD Bogdan Niculescu Duvaz a declarat ca deputatii social-democrati au ales sa nu participe la lucrarile Camerei si sa stea la balcoane in semn de protest. "Nu vrem sa participam la lucrari. Stam in balcoane si dovedim ca suntem aici. in sala sunt putini de la majoritate", a explicat Niculescu Duvaz, aflat intr-o loja.

Un singur deputat liberal se afla in balcoane in partea opusa fata de locurile ocupate de deputatii PSD. Lipsa deputatilor PNL a fost explicata de parlamentarii PSD prin faptul ca grupul parlamentar liberal are programata o dezbatere in alta sala din Parlament, pe tema sanatatii.

Liderul grupului PDL, Mircea Toader, i-a criticat pe parlamentarii PSD care stateau in loje, aratand ca acestia vocifereaza. Toader a mai spus ca daca cei din loje au ceva de spus, ar trebui sa coboare in sala. "Vociferarea in balcon mi se pare un lucru nedemn pentru un parlamentar", a spus Toader de la tribuna Parlamentului, fara ca indemnul lui sa fie luat in seama.

Pe de alta parte, unii reprezentanti ai PSD au declarat, pentru Mediafax, sub protectia anonimatului, ca "este suparare mare" in partid pentru faptul ca parlamentarii social-democrati "fac jocul PNL" si sunt in greva parlamentara. "La noi (in PSD-n.r.) este suparare mare pe tema acestui joc de-a greva. Facem jocul PNL", a spus un social-democrat.

De asemenea, unii parlamentari ai PSD sunt nemultumiti si de faptul ca, in loc sa stea la lucrarile Parlamentului, stau la balcoane. "Stam la balcoane ca aurolacii", a adaugat un parlamentar PSD.

Potrivit surselor citate, parlamentarii PSD lucreaza la o motiune simpla pe tema fiscalitatii, care ar urma sa fie depusa saptamana viitoare si care ar putea fi folosita ca pretext pentru revenirea social-democratilor la lucrarile Camerei. De asemenea, potrivit surselor, motiunea simpla ar urma sa fie sustinuta si de parlamentari ai PNL.

Scandal in plenul Camerei intre putere si opozitie

Deputatul PDL Gheorghe Tinel i-a cerut presedintelui Camerei, Roberta Anastase, care conduce sedinta de plen, sa ia masurile necesare impotriva persoanelor aflate la balcoanele salii, aratand ca acestia "se manifesta ca pe stadion". El a aratat ca Regulamentul Camerei prevede ca persoanele care asista la sedinta trebuie sa se abtina de la a se manifesta.

"Va rog sa luati masurile necesare, pentru ca nu suntem pe stadion, pe o arena de sport. Sa pastram un cadru decent de dezbatere, chiar daca opozitia nu vrea sa participe", a spus Gheorghe Tinel. In replica, deputatul PSD Marian Neacsu a spus ca persoanele de la balcon sunt "deputati in exercitarea mandatului". "Vociferarile din sala dovedesc ca va deranjeaza ca sunt mai multi deputati in balcoane decat in sala", a adaugat Neacsu.

Presedintele Camerei, Roberta Anastase, a spus ca trebuie depasit acest moment, care nu face bine nici puterii si nici opozitiei. "Sa nu exageram, sunt mult mai putini la balcoane, dar mult mai galagiosi. Sa ne concentram pe lucrari si sa depasim acest moment, care nu face bine nici puterii, nici opozitiei", a spus Anastase.

Roberta Anastase a anuntat ca la lucrari sunt prezenti 168 deputati. Aproximativ 25 de deputati PSD asista la sedinta din balcoanele salii.

Voicu: Multumesc celor 71 de deputati PDL care, absentand de la plen, s-au alaturat protestului USL

Vicepresedintele PNL Mihai Voicu a declarat de la tribuna Camerei Deputatilor, ca le multumeste celor 71 de deputati PDL care, absentand de la sedinta de plen, s-ar fi alaturat protestului parlamentar al USL. "Tin sa le multumesc celor 71 de deputati ai PDL care s-au alaturat protestului opozitiei si lipsesc de la plen. Ei sunt probabil condusi de Ioan Oltean, care e preocupat acum sa faca afise cu el insusi", a spus Voicu, el precizand ca si Sever Voinescu lipseste de la lucrarile plenului, fiind plecat intr-o delegatie in strainatate.

Mai multi deputati PSD au semnat, luni, listele de prezenta la Camera Deputatilor, cu mentiunea "Protest parlamentar", iar unii dintre acestia au asistat la lucrarile in plen de la balconul salii de sedinta, in timp ce, din partea PNL, sedinta era monitorizata, din sala, de viceliderul Eugen Nicolaescu. Sedinta Camerei Deputatilor de luni s-a desfasurat in absenta opozitiei, lucrarile fiind conduse de presedintele Camerei Roberta Anastase.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO