Ce urmează după ce Iohannis a respins-o din nou pe Olguța Vasilescu de la Dezvoltare


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 21:10
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 20:25
Categorie: Stiri Politice

Preşedintele o respinge a patra oară pe Olguța Vasilescu, propusă ca ministru al Dezvoltării. Klaus Iohannis i-a explicat premierului într-o scrisoare că Olguța Vasilescu nu are pregătirea necesară pentru a ocupa această funcţie.

 „A făcut declarații controversate", a susţinut „atacuri la persoană virulente" și „presiuni asupra Justiției", mai spune Klaus Iohannis. În replică, Olguta Vasilescu anunţă că vrea să facă plângere penală împotriva preşedintelui pentru abuz în serviciu, iar PSD îl acuză de iresponsabilitate.

Preşedintele Klaus Iohannis a menţionat în scrisoarea adresată şefei Guvernului motivele pentru care a considerat inacceptabilă numirea Olguței Vasilescu în fruntea ministerului Dezvoltării.

Iohannis afirmă că ea nu poate ocupa acest portofoliu pentru că nu are pregătirea de specialitate necesară pentru respectivul minister, iar experienţa acesteia de primar şi cea de parlamentar nu sunt suficiente.

Klaus Iohannis face referiri şi la profilul moral al Olgutei Vasilescu despre care atrage atenţia că nu a promovat transparența ca ministru al Muncii și a făcut „declarații controversate", „atacuri la persoană virulente" și „presiuni asupra Justiției, reținute inclusiv de Consiliul Superior al Magistraturii". Ca atare, şeful statului cere social-democraţilor un alt nume pentru Ministerul Dezvoltării.

„Pe lângă respectarea condițiilor prevăzute de lege, ar trebui să răspundă și cerințelor referitoare la pregătirea generală, pregătirea în specialitatea domeniului, experiența în materie, instruirea și aptitudinile pentru funcția în domeniu, reputația neștirbită și moralitatea", afirmă preşedintele în scrisoarea transmisă premierului.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Olguta Vasilescu scrie că preşedintele nu are nici un motiv legal să îi respingă numirea în funcţie. Prin urmare a decis să depună pe numele lui plângere penală pentru abuz în serviciu.

Lia Olguța Vasilescu: Nefiind vorba de niciun fel de motiv de legalitate pentru respingere, ci doar de ură personală, consider că dl. Klaus Johannis se încadrează perfect la infracțiunea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, alin 1 și 2, Cod Penal, motiv pentru care am început deja redactarea unei plângeri penale în acest sens").”

Şi PSD îl critică pe şeful statului pentru decizia luată şi pentru argumentele invocate şi îl acuză de iresponsabilitate.

PSD se pregăteşte să apeleze la Curtea Constituţională invocând un nou conflict între preşedinte şi Guvern.

Este deja a patra oară când Lia Olguta Vasilescu este respinsă de Klaus Iohannis pentru un alt portofoliu decât cel al Muncii. Iniţial, social-democraţii au propus-o la Transporturi, apoi la Ministerul Dezvoltării, în locul lăsat liber de Paul Stănescu. În cazul lui Mircea Drăghici propus de Viorica Dancilă pentru Ministerul Transporturilor Klaus Iohannis nu a luat încă o decizie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Iohannis a respins-o din nou pe Olguța la Ministerul Dezvoltării. Reacția lui Turcan
USR: ”Motivele preşedintelui de a o respinge pe Olguța Vasilescu sunt întemeiate”
Olguța Vasilescu, reacție dură după noua respingere: Îi fac plângere penală lui Iohannis
VIDEO PROTVPLUS.RO