Ce trasee politice duc la Reformistii lui Tariceanu. Reactiile din PNL si promisiunea lui Ponta pentru noul partid

Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu a plecat din PNL si isi va construi propriul partid: PRL. Urmatoarea intrebare este cine va alege sa se alature cauzei Partidului Reformist Liberal.

CRIN ANTONESCU

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, ca este convins ca nu exista pericolul unei sciziuni, respectiv a unei rupturi semnificative a PNL, in urma demisiei lui Calin Popescu Tariceanu din partid si a anuntului privind infiintarea de catre acesta a unei noi formatiuni liberale numita PRL.

"Nu cred, sunt convins de fapt ca nu exista pericolul unei sciziuni, deci pericolul unei rupturi semnificative", a spus Antonescu.

El a admis ca exista posibilitatea ca unii parlamentari PNL sa plece din partid pentru a se alatura lui Tariceanu, dar a spus ca nu crede ca numarul acestora sa fie masiv.

Citește și
cover 2
Tariceanu: "Daca USD ma sustine, candidez la prezidentiale. Sunt convins ca il bat pe Antonescu". Reactia liderului PNL
Momentul în care judecătoarea Ancuţa Popoviciu îl strigă pe Sebastian, ucis la 2 Mai de Vlad Pascu: „A decedat o victimă? Vă rog să nu vorbiți” | AUDIO

"Ca pot fi cativa parlamentari (care sa plece, n.r.), la un total de 150, intotdeauna e posibil sa se intample asta", a spus Antonescu.

El a precizat ca nu se asteapta ca Radu Stroe sau Daniel Chitoiu sa paraseasca PNL.

SORIN ILIESIU

Senatorul de Sibiu Sorin Iliesiu, exclus din PNL, spune ca se va alatura Partidului Reformator Liberal pe care a anuntat ca il va infiinta Calin Popescu Tariceanu, el sustinand ca noua formatiune va fi inregistrata "in timp record", "in maximum o luna".

"Voi fi alaturi de dansul (Calin Popescu Tariceanu - n.r.) inca de la inceput. Ma voi alatura Partidului Reformator Liberal. Am avut discutii cu domnul Tariceanu in acest sens si aseara tarziu (miercuri seara - n.r.) si in aceasta dimineata (joi - n.r.). Mi-a spus ca noaptea trecuta pana la ora doua a primit din tara si strainatate telefoane de adeziune de la colegi liberali. Cred ca este un inceput foarte bun, de foarte bun augur"
, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX Sorin Iliesiu.

TITI HOLBAN

Deputatul PNL de Buzau Titi Holban a declarat, joi, ca va demisiona din partid si il va urma pe Calin Popescu Tariceanu in Partidul Reformator Liberal, el sustinand ca la formatiunea fostului premier vor trece si alti liberali care au crezut in proiectul USL.

Deputatul PNL de Buzau Titi Holban, aflat la cel de-al doilea mandat de parlamentar, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca va demisiona din PNL, nemultumit de iesirea liberalilor de la guvernare.

"Am avut un proiect cu USL si consider ca trebuia sa mearga inainte. Nu vad oportuna iesirea de la guvernare si cum a procedat domnul Antonescu. Dupa parerea mea, multi il vor urma pe domnul Tariceanu. Este vorba despre cei care au crezut in acest proiect si care mai cred, iar printre ei ma numar si eu. Nu pot sa spun cine mai pleaca cu domnul Tariceanu, insa parerile sunt impartite", a declarant deputatul Titi Holban.

El a mai spus ca ii reproseaza liderului PNL Crin Antonescu faptul ca nu a stiut sa negocieze cu PSD astfel incat sa nu se ajunga la criza si apoi la ruptura USL.

"Nemultumirea mea nu e neaparat ca am iesit de la guvernare, ci ca domnul Antonescu nu a putut sa negocieze, sa faca in asa fel incit sa ajunga la o intelegere cu PSD si sa evite criza cu care ne confruntam. Imi voi da demisia din PNL, e o chestiune de zile", a adaugat Titi Holban.

MIRCEA CAZAN: "Maximum 5 persoane il vor urma"

Liderul PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, considera ca Tariceanu va fi urmat de "maximum cinci persoane" din tot partidul, iar deputatul liberal de Sibiu Ion Tamaian spune ca fostul premier a tradat partidul si ca el ar putea fi urmat doar de cativa traseisti politici.

Presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, referitor la noul partid anuntat de Tariceanu, ca este "o tara libera si fiecare are dreptul sa se exprime cum doreste".

"Cine a fost de plecat, a plecat deja, vezi Chiliman, Cristi David si altii. Cred ca maxim cinci persoane din tot partidul vor mai pleca cu Tariceanu. Sper ca acesta, in timp, sa realizeze ca poate a comis o greseala si sa revina alaturi de noi", a afirmat el

Intrebat despre ideea ca Tariceanu sa candideze la Presedintie impotriva lui Antonescu, Cazan a spus: "Va fi greu pentru el, pentru ca nu are infrastructura. Este mai greu de facut decat de zis. Ce face el acum este ca o joaca de copii mari. Din punctul de vedere al PNL, lucrurile s-au incheiat deja dupa Delegatia Permanenta".

PONTA:  "Poate le ofer locuri in Guvern". Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca ia in calcul sa ofere posturi in viitorul Cabinet liberalilor care ar pleca din PNL pentru a se alatura noii formatiuni liberale pe care o va forma Calin Popescu Tariceanu.

Intrebat daca, in conditiile in care se rupe o parte din PNL, ia in calcul sa ofere posturiguvernamentale liberalilor care ar pleca cu Tariceanu, Ponta a raspuns: "Categoric da. Daca exista un grup semnificativ de parlamentari care au fost alaturi de noi pana aseara, evident ca as vrea sa sprijine Guvernul, sa fie reprezentati".

Ponta a mai spus ca pentru Guvern o prezenta ideologica liberala ar fi un lucru bun.

Premierul a mai precizat ca nu se pune problema ca Tariceanu sa detina o functie in noul Guvern.

Articol recomandat de sport.ro
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
„Drăgușin a luat-o pe un drum greșit!” Genoa a povestit TOT: suma reală a mutării și oferta „mult mai mare” refuzată
Citește și...
Noul Cabinet Ponta ar putea fi prezentat luni.
Noul Cabinet Ponta ar putea fi prezentat luni. "Daca negocierile cu UDMR merg bine, vom semna acordurile"

PSD va semna luni, daca negocierile decurg favorabil, doua acorduri pentru sustinerea noului Guvern, respectiv cu grupul minoritatilor nationale, la ora 15.00, si cu UDMR, la ora 15.30, urmand ca noul Cabinet sa fie prezentat la ora 17.00.

Tariceanu:
Tariceanu: "Daca USD ma sustine, candidez la prezidentiale. Sunt convins ca il bat pe Antonescu". Reactia liderului PNL

 Fostul premier Calin Popescu Tariceanu a declarat, miercuri seara ca USL trebuie sa continue, ca va anunta joi infiintarea unei noi formatiuni liberale si ca este interesat sa candideze la Presedintie, fiind convins ca il va invinge pe Crin Antonescu.

Recomandări
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern
Vine nota de plată. Boloș se plânge, în șoaptă, că nu sunt bani pentru majorările de salarii și de pensii aprobate de Guvern

„(...) se impune identificarea fondurilor necesare pentru plata drepturilor salariale majorate”. Asta este una dintre concluziile unui mini-raport prezentat de șeful Finanțelor, Marcel Boloș, în ședința de Guvern de joi, 25 aprilie. 

Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă
Sorina Pintea, condamnată la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită. Decizia nu este definitivă

Sorina Pintea, fostul ministru social-democrat al Sănătății, a fost condamnată, vineri, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă.