Ce strategie are PNL după căderea Guvernului PSD. Planul lui Orban privind anticipatele

Ultima actualizare: 11-10-2019 11:20

Partidul Național Liberal și-a conturat deja strategia politică pentru perioada guvernamentală post Dăncilă. Liberalii își doresc, dacă este posibil, alegeri anticipate.

Liderul PNL Ludovic Orban a declarat vineri că planul său este să încheie un pact de colaborare cu partidele care au colaborat cu PNL la adoptarea moțiunii de cenzură și căderea Guvernului PSD, astfel încât să fie organizate alegeri anticipate.

Sigur că varianta de anticipate, în cazul în care va exista un acord politic, și aici vreau să definesc ce înseamnă un acord politic de anticipate: trebuie un număr de formațiuni care au jumătate din Parlament, să decidă că pentru a convoca alegeri anticipate vor vota împotriva celor două formule de Guvern care să permită ulterior, din punct de vedere constituțional, președintelui României să dizolve Parlamentul și ulterior să convoace alegeri anticipate.

Ăsta este sensul unui posibil pact pe anticipate. Evident, aici poziția noastră este foarte clară, rămășițele Guvernului Dăncilă trebuie să plece cât mai repede de la Palatul Victoria și din sediile ministerelor, de fapt sunt foarte mule ministere care nu mai au conducători, pentru că fac foarte mult rău României și e nevoie de instalarea cât mai rapidă a unui Guvern.” - a spus Orban.

Iar în cazul în care liberalii nu vor ajunge la un acord cu celelalte partide din opoziție, ”PNL este pregătit să-și asume răspunderea guvernării și să formeze un Guvern” cu Ludovic Orban în funcția de premier.

”PNL susține realizarea alegerilor anticipate, dacă este posibil un pact pentru alegeri anticipate. În cazul în care nu va exista voință politică pentru organizarea alegerilor anticipate PNL este pregătit să-și asume răspunderea guvernării și să formeze un Guvern dacă va fi chemat să formeze un Guvern în jurul Partidului Național Liberal, candidat la funcția de prim-ministru în persoana președintelui partidului, subsemnatul, Ludovic Orban.” - a mai spus Orban.

De asemenea, președintele PNL a spus că, în opinia liberalilor, un Guvern nu are de ce să aibă mai mult de ”15, maxim 16 ministere”.

Întrebat de jurnaliști dacă PNL ar fi dispus să coopteze partidul Pro România la guvernare, Orban a răspuns: ”Deocamdată văd că domnul Ponta are alte gânduri”.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO