Ce spune Ciolacu despre candidatura la șefia PSD. „Fără PSD nu există democrație”


Ultimul update: Marti 10 Decembrie 2019 23:27
Data publicarii: Marti 10 Decembrie 2019 23:15
Categorie: Stiri Politice
Ciolacu

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că după sărbători va lua o decizie în privinţa candidaturii sale la congresul partidului din februarie.

Întrebat dacă s-a gândit la o candidatură la congres, Ciolacu a răspuns: "Încă nu m-am hotărât. Rămâne să discut şi cu colegii".

„În primul rând, stau şi eu de vorbă cu familia şi colegii şi voi decide după sărbători", a precizat Ciolacu, potrivit Agerpres.

El a spus că PSD este într-un moment de reconstrucţie şi mandatul său interimar este de a preda la congres unei echipe alese democratic un partid funcţional.

„Suntem într-un moment de reconstrucţie, un pic alert, pentru că anul viitor urmează atât alegeri locale, cât şi generale. Avem un mandat clar toată conducerea interimară, atât eu, cât şi domnul Paul Stănescu, secretarul general, de a face un congres cât se poate de transparent, cu reguli clare, acceptate de toată lumea. Am intrat într-o logică politică. În fiecare luni avem Birou politic. Partidul funcţionează. Mai avem în domeniul de comunicare şi de grupuri de comunicare de lucrat un pic şi în câteva zile şi aceste grupuri vor fi funcţionale", a menţionat Ciolacu.

În opinia sa, viitoarea conducere a PSD trebuie să fie "mult mai deschisă".

„Poate o să promovăm şi noi la congres această idee de a veni cu candidaturi pe moţiuni. Rămâne să o discutăm în Biroul Permanent. Adică vii cu un program politic, cu o echipă în faţa congresului. Fiecare vine şi îşi prezintă echipa, programul politic şi viitorul partidului. Lucru pe care o să îl discutăm în Biroul Permanent", a explicat liderul interimar al PSD.

Marcel Ciolacu, a declarat, că depunerea unei moţiuni simple este un drept constituţional al opoziţiei, considerând că atitudinea preşedintelui Klaus Iohannis de a critica acest demers împotriva ministrului de Finanţe, Florin Cîţu, arată că acesta a rămas "tot în jocul politic şi de campanie electorală".

„Cred că deja ne-am obişnuit cu această atitudine faţă de Partidul Social Democrat a preşedintelui României. Sper din tot sufletul să fie atitudinea preşedintelui din primul mandat. Aştept cu nerăbdare atitudinea preşedintelui în cel de al doilea mandat începând cu 22 decembrie. E posibil şi domnia sa să fi rămas tot în în jocul politic şi de campanie electorală. Vă spun foarte clar că preşedinte Klaus Iohannis este preşedintele ales, este şi preşedintele meu, este preşedintele tuturor românilor", a spus Ciolacu.

„Fără PSD nu mai există democrației”

 

El a subliniat că PSD este singurul partid de opoziţie şi dacă dispare, în România nu mai există democraţie.

„În acest moment, dacă Partidul Social Democrat dispare, în România nu mai există democraţie, deoarece nu mai există opoziţie. Cred că aceştia ar trebui să fie termenii constituţionali în care preşedintele să aşeze lucrurile (...). Cuvintele 'golănesc', 'gest golănesc'... Depunerea unei moţiuni este un drept constituţional al opoziţiei, lucru pe care l-a făcut şi actuala putere în fiecare legislatură, iar moţiunile simple sunt clar destinate unor personaje precum ministrul Finanţelor, domnul Cîţu", a adăugat Ciolacu.

Liderul social-democrat a amintit că ministrul Finanţelor a primit aviz negativ la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

„Din punctul meu de vedere, domnul Cîţu este total depăşit în funcţia de ministru al Finanţelor", a apreciat Ciolacu.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, marţi, că moţiunea simplă la adresa ministrului Finanţelor a reprezentat "o golăneală a PSD", în primul rând pentru că nu a îndeplinit criteriile din Regulamentul Senatului privind modul în care se întocmeşte un astfel de document.

Sursa: Agerpres

Tags: psd, ciolacu, iohannis,

Şedinţă la vârful PSD. Deciziile anunţate de preşedintele interimar, Marcel Ciolacu
PSD se pregăteşte pentru reveniri spectaculoase în partid. Ce se întâmplă cu Ponta
Ciolacu ameninţă cu moţiunea de cenzură. Ce condiţii pune guvernului Orban
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cătălin Zmărăndescu, de 4 ori tătic

C. Zmărăndescu: "I-am spus Matildei că urmează să aibă o surioară sau un frățior. Ne-am anulat vacanța din septembrie, atunci se naște copilul."


14:05
Ioana Ginghină, momentul adevărului

Ioana Ginghină: "Eu bănuiam că fostul soț este într-o relație.."


15:59
Bolile de inimă afectează tot mai mulți tineri

Fluctuațiile tensiunii și gheara în piept ar trebui să ne trimită imediat la medic. 

Dr. Adrian Linte: "Este indicat un control cardiac preventiv, după vârsta de 35 de ani."


10:23
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42