Ce a raspuns Victor Ponta, intrebat cum va vota PSD in cazul Udrea. Blaga: "Niciodata nu am obstructionat justitia"

03-02-2015 08:26

Vasile Blaga, Victor Ponta

Presedintele PSD Victor Ponta a fost intrebat, luni, cum va vota PSD in cazul cererii DNA de incepere a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea.

Intrebat cum va vota PSD in cazul solicitarii DNA de ridicare a imunitatii Elenei Udrea, Ponta a raspuns: ”Noi am adoptat o hotarare a grupurilor parlamentare, week-end-ul trecut la Sinaia, si vom vota de fiecare data pentru toate solicitarile care tin fie de fapte penale, fie de incompatibilitati, pentru ca sunt diverse cauze in care s-a pronuntat instanta definitiv si irevocabil pentru incompatibilitati si atunci sigur vom vota pentru”.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a decis sa discute miercuri solicitarea de inceperea a urmaririi penale a deputatului Elena Udrea, in dosarul "Gala Bute". Presedintele comisiei, Bogdan Ciuca, a propus, luni, membrilor comisiei ca acest caz sa fie discutat miercuri. Aceasta propunere a fost aprobata.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, si senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, in dosarul "Gala Bute", in care sunt suspectati de fapte de coruptie.

Directia Nationala Anticoruptie arata, in cererea de avizare a urmaririi penale a deputatului Elenei Udrea, ca aceasta este suspectata de savarsirea infractiunilor de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Blaga, despre solicitarile DNA si DIICOT: Vom vota in Senat favoarea solicitarilor procurorilor

Co-presedintele PNL Vasile Blaga a declarat luni ca senatorii liberali se vor pronunta in favoarea solicitarii procurorilor DNA si DIICOT de incuviintare a inceperii urmaririi penale pentru Ion Ariton si Varujan Vosganian, mentionand ca PNL nu va obstructiona justitia.

Blaga a fost intrebat care este pozitia senatorilor PNL fata de solicitarile procurorilor in cazul lui Ion Ariton si al lui Varujan Vosganian. ”Niciodata nu am obstructionat justitia, vom vota in favoarea cererii procurorilor”, a replicat Blaga. El a indicat declaratia lui Ion Ariton, mentionand ca si acesta va avea un vot in acelasi sens.

Senatorul PNL, Ion Ariton, a declarat luni ca nu va face niciun demers care sa duca la tergiversarea sau impiedicarea incuviintarii inceperii urmaririi penale in cazul sau, solicitata Senatului de DNA, pentru fapte savarsite in calitatea sa de ministru. ”Nu voi face niciun demers pentru a impiedica sau tergiversa solicitarea DNA. Ma voi prezenta la discutiile de la Comisia juridica, insa nu le voi cere colegilor sa respinga solicitarea procurorilor. Astept sa se rezolve cat mai repede acest caz”, a declarat fostul ministru al Economiei.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni aviz de la Parlament pentru urmarirea penala a deputatului Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltarii, si senatorului Ion Ariton, fost ministru al Economiei, in dosarul "Gala Bute", in care sunt suspectati de fapte de coruptie.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO