Catalin Predoiu il avertizeaza pe Victor Ponta: "Daca semnati aceasta hotarare de guvern, intrati in puscarie!"


Ultimul update: Duminica 04 Mai 2014 06:55
Data publicarii: Joi 01 Mai 2014 15:48
Categorie: Stiri Politice
Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat ca Guvernul pregateste adoptarea unei hotarari prin care 13% din actiunile Portului Constanta vor fi transferate gratuit la Consiliul Local Constanta.

El l-a avertizat pe premierul Victor Ponta ca va intra in puscarie daca va semna aceasta hotarare.

"Se pregateste adoptarea unei hotarari de guvern prin care 13% din actiunile Portului Constanta sa fie transferate cu titlu gratuit, subliniez cu titlu gratuit, in proprietatea Consiliului Local Constanta. Aceasta este prima pagina a proiectului de hotarare, acest proiect de hotarare urma sa intre ieri in sedinta de Guvern, se prevede clar transferul cu titlu gratuit a 13% din actiuni, 13,99% in proprietatea Consiliului Local Constanta", a precizat Predoiu.

El a aratat ca, daca va fi adoptata, hotararea de guvern va fi nelegala, deoarece incalca Legea privatizarii si nu tine cont de avizele date de directiile de specialitate din Ministerul Transporturilor.

"Eu vreau sa spun, nu ca politician, nu ca prim-ministru ce se afla, nu ca opozant, vreau sa-i spun asa, ca de la jurist la jurist, de la avocat la procuror: «domnule Ponta, daca semnati aceasta hotarare de guvern, acest proiect asa cum este el scris astazi, intrati in puscarie! Sa nu spuneti ca nu v-am zis»", a afirmat Catalin Predoiu.

Predoiu a apreciat ca vizita pe care Ponta o face de 1 Mai primarului Mazare "seamana cu o vizita a doi gangsteri care fac o recunoastere inainte sa dea lovitura, inainte sa dea spargerea".

"Vizita aceasta pe care domnul Ponta o face azi domnului Mazare, inteleg ca viziteaza Portul Constanta, seamana foarte mult, tinand cont de acest proiect de hotarare, seamana, pana nu semneaza nu vreau sa spun chiar este, seamana cu vizita a doi gangsteri care fac o recunoastere inainte sa dea lovitura, inainte sa dea spargerea, se duc sa vada ce este acolo, e vreun geam deschis, e vreo usa lasata fara incuietoare, seamana cu vizita a doi oameni onorabili", a mai spus Catalin Predoiu.

El a aratat ca PDL doreste sa impiedice "un jaf care se pune la cale de catre premier, ministrul Sova si primarul Mazare, un jaf care vizeaza obiectivul strategic de interes national, Portul Constanta".

Catalin Predoiu a mai aratat ca proiectul de hotarare de guvern, in afara de faptul ca este nelegal, are si o problema legata de oportunitate, iar directiile de specialitate din Ministerul Transporturilor au atras atentia ca transferul cu titlu gratuit este nelegal si ar insemna pierderea controlului asupra Portului Constanta, cu riscuri foarte mari "de a se deteriora infrastructura portuara".

Premierul Victor Ponta s-a aflat, joi, in judetul Constanta, unde a inspectat lucrarile la podul de la Agigea, a mers in cartierul de locuinte sociale Henry Coanda, impreuna cu Radu Mazare, si a mers la una dintre pasarelele pietonale aflate in constructie la Mamaia si pe faleza - unde de asemenea au loc lucrari.

Sursa: Mediafax

"Portul Constanta nu este harem". Sindicalistii portuari au protestat fata de transferarea portului la primaria locala
"Caracatita din Portul Constanta". Inima comertului romanesc a ajuns jucarie pentru politicieni
24 de ani de haos in al doilea port ca marime din Europa. Schema miliardelor de euro de la Constanta, la
24 de ani de haos in al doilea port ca marime din Europa. Schema miliardelor de euro de la Constanta, la "Romania, te iubesc"
"Caracatita din Portul Constanta". Inima comertului romanesc a ajuns jucarie pentru politicieni
24 de ani de haos in al doilea port ca marime din Europa. Schema miliardelor de euro de la Constanta, la
24 de ani de haos in al doilea port ca marime din Europa. Schema miliardelor de euro de la Constanta, la "Romania, te iubesc"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Ludovic Orban
PNL nu a reușit încă să atragă o majoritate în Parlament. Negocierile continuă
PMP vrea ca USR-PLUS să îl susțină pe Paleologu în cursa prezidenţială. Care este motivul
Eșec după o săptămână de negocieri privind noul Guvern. Orban reia luni discuțiile
Scandalul Tarom. Răzvan Cuc: Nu i-am cerut doamnei Mezei să ţină niciun avion la sol
Băsescu, glumă pe Facebook: ”Am acceptat propunerea pentru funcţia de Prim-ministru”
Teodor Meleșcanu s-a înscris într-un nou partid după ce a fost exclus din ALDE
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea contestă în instanță condamnarea la 3 ani și jumătate de închisoare
Anunțul președintelui Iohannis pentru românii din UK. Ce spune despre acordul Brexit
Premierul Viorica Dăncilă trimite Corpul de Control la Ministerul Transporturilor și TAROM
Ludovic Orban, după discuţia cu USR: În general, mi s-a părut că ne-am înţeles
Dăncilă îi solicită lui Iohannis să numească miniștri interimari. „Să respecte Constituția”
Iohannis a gafat într-un discurs. A confundat statul care deține președinția Consiliului UE