Catalin Predoiu il avertizeaza pe Victor Ponta: "Daca semnati aceasta hotarare de guvern, intrati in puscarie!"

Catalin Predoiu

Prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu a declarat ca Guvernul pregateste adoptarea unei hotarari prin care 13% din actiunile Portului Constanta vor fi transferate gratuit la Consiliul Local Constanta.

El l-a avertizat pe premierul Victor Ponta ca va intra in puscarie daca va semna aceasta hotarare.

"Se pregateste adoptarea unei hotarari de guvern prin care 13% din actiunile Portului Constanta sa fie transferate cu titlu gratuit, subliniez cu titlu gratuit, in proprietatea Consiliului Local Constanta. Aceasta este prima pagina a proiectului de hotarare, acest proiect de hotarare urma sa intre ieri in sedinta de Guvern, se prevede clar transferul cu titlu gratuit a 13% din actiuni, 13,99% in proprietatea Consiliului Local Constanta", a precizat Predoiu.

El a aratat ca, daca va fi adoptata, hotararea de guvern va fi nelegala, deoarece incalca Legea privatizarii si nu tine cont de avizele date de directiile de specialitate din Ministerul Transporturilor.

"Eu vreau sa spun, nu ca politician, nu ca prim-ministru ce se afla, nu ca opozant, vreau sa-i spun asa, ca de la jurist la jurist, de la avocat la procuror: «domnule Ponta, daca semnati aceasta hotarare de guvern, acest proiect asa cum este el scris astazi, intrati in puscarie! Sa nu spuneti ca nu v-am zis»", a afirmat Catalin Predoiu.

Citește și
Portul Constanta
"Caracatita din Portul Constanta". Inima comertului romanesc a ajuns jucarie pentru politicieni
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Predoiu a apreciat ca vizita pe care Ponta o face de 1 Mai primarului Mazare "seamana cu o vizita a doi gangsteri care fac o recunoastere inainte sa dea lovitura, inainte sa dea spargerea".

"Vizita aceasta pe care domnul Ponta o face azi domnului Mazare, inteleg ca viziteaza Portul Constanta, seamana foarte mult, tinand cont de acest proiect de hotarare, seamana, pana nu semneaza nu vreau sa spun chiar este, seamana cu vizita a doi gangsteri care fac o recunoastere inainte sa dea lovitura, inainte sa dea spargerea, se duc sa vada ce este acolo, e vreun geam deschis, e vreo usa lasata fara incuietoare, seamana cu vizita a doi oameni onorabili", a mai spus Catalin Predoiu.

El a aratat ca PDL doreste sa impiedice "un jaf care se pune la cale de catre premier, ministrul Sova si primarul Mazare, un jaf care vizeaza obiectivul strategic de interes national, Portul Constanta".

Catalin Predoiu a mai aratat ca proiectul de hotarare de guvern, in afara de faptul ca este nelegal, are si o problema legata de oportunitate, iar directiile de specialitate din Ministerul Transporturilor au atras atentia ca transferul cu titlu gratuit este nelegal si ar insemna pierderea controlului asupra Portului Constanta, cu riscuri foarte mari "de a se deteriora infrastructura portuara".

Premierul Victor Ponta s-a aflat, joi, in judetul Constanta, unde a inspectat lucrarile la podul de la Agigea, a mers in cartierul de locuinte sociale Henry Coanda, impreuna cu Radu Mazare, si a mers la una dintre pasarelele pietonale aflate in constructie la Mamaia si pe faleza - unde de asemenea au loc lucrari.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
NEWS ALERT Apare un nou stadion de 5 stele în România! Guvernul aprobă azi toate actele
Citește și...
"Portul Constanta nu este harem". Sindicalistii portuari au protestat fata de transferarea portului la primaria locala

Cateva sute de sindicalisti din portul Constanta au venit miercuri in Capitala si au protestat in fata Ministerului Transporturilor. Ei se opun intentiilor guvernului de a transfera portul primariei din Constanta.
 

"Caracatita din Portul Constanta". Inima comertului romanesc a ajuns jucarie pentru politicieni

Ape tulburi in portul Constanta. Partea I. Portul Constanta - un loc care se dezvaluie cu greu, unde tacerea e legea de aur. Dar si principala poarta comerciala a tarii, unde granele se intalnesc cu Daciile care merg la export si cu jucariile chinezesti.

24 de ani de haos in al doilea port ca marime din Europa. Schema miliardelor de euro de la Constanta, la
24 de ani de haos in al doilea port ca marime din Europa. Schema miliardelor de euro de la Constanta, la "Romania, te iubesc"

Portul Constanta, principala poarta comerciala a Romaniei si al doilea port ca marime din Europa, dupa Rotterdam, nu isi atinge nici jumatate din capacitatea de operare de 120 de milioane de tone de marfuri pe an.

Recomandări
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990
Petre Roman, în fața procurorilor. Este informat oficial despre punerea sub acuzare în dosarul mineriadei din 1990

Petre Roman a ajuns joi la sediul Parchetului General, ca să ia la cunoştinţă că a fost pus din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei din iunie 1990. Roman a fost premierul României între 1989-1991.

Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul
Pun capăt războiului și acceptă pacea, cu o condiție. Ce a cerut Hamas ca să oprească luptele cu Israelul

Un oficial de rang înalt din Hamas a declarat pentru AP că grupul islamist militant este dispus să accepte un armistițiu de cinci ani sau mai mult cu Israelul.

 

Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale
Banca Transilvania, OTP Bank și Exim Banca Românească, procese câștigate cu ANPC. Nu plătesc amenzi și nu oferă rate egale

Alte trei bănci au câștigat procesele cu Autoritatea Națională a Consumatorilor, care le obligase să emită scandețare cu rate egale la credite pentru toși clienții. La acest moment sunt cinci instituții bancare care au avut căștig de cauză.