Campanie PNL privind pilonul II de pensii: "Opriţi furtul lor. Sunt banii tăi de pensie"

Ultimul update: Joi 17 Mai 2018 14:19
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 14:12
Categorie: Politic
buget pensii

PNL lansează o campanie de informare cu privire la pilonul II de pensii, intitulată "Opreşte furtul lor. Sunt banii tăi de pensie", pentru a-i avertiza pe cetăţeni a anunţat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Ionel Dancă.

"PNL lansează în perioada următoare o campanie de informare pentru cetăţenii care contribuie la pilonul II de pensii pentru a-i avertiza că guvernarea PSD-ALDE, adică Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, pregătesc jaful secolului, pregătesc adoptarea unui act normativ prin care să se mute banii de la pilonul II de pensii la sistemul public de pensii, adică să pună mâna pe peste 9 miliarde de euro din pilonul II de pensii şi să-i transfere la sistemul public de pensii. Nu va fi uşor să facă acest lucru, vor căuta fel de fel de strategii. Românii trebuie să ştie că au bani în conturile de la pilonul II de pensii (...)", a afirmat Dancă, adăugând că cetăţenii trebuie să ai atitudine, relatează Agerpres.

Campania se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie şi va consta în conferinţe de presă şi distribuirea a două milioane de pliante. 3.000 de voluntari vor discuta cu cetăţenii pentru a-i informa în legătură cu situaţia pilonului II de pensii, a precizat vicepreşedintele liberal Virgil Guran.

"Această campanie începe cu ziua de astăzi în care se vor desfăşura conferinţe de presă în toate judeţele, astăzi şi mâine. Avem pregătiţi 3.000 de voluntari în toată ţara, oameni care se vor deplasa în localităţile urbane şi periurbane pentru a discuta şi a conştientiza pe cei care sunt interesaţi. Avem pregătite două milioane de pliante care se vor distribui în toată ţara. Acţiunea se va desfăşura până la sfârşitul lunii iunie. Vor fi şi emisiuni de televiziune la care vor participa cei pregătiţi pe această temă şi liderii noştri din teritoriu. Se vor desfăşura campanii online, se vor strânge semnături din partea celor care susţin această iniţiativă, iar în final se va depune o iniţiativă legislativă", a adăugat Guran.

Vicepreşedintele liberal Dan Vîlceanu a explicat că pilonul I şi pilonul II de pensii sunt complementare. "În primul rând, oamenii trebuie să ştie că pilonul I şi II de pensii nu sunt modalităţi de a alege din care să fim plătiţi, ori din pilonul I, ori din pilonul II. Cei doi piloni sunt complementari. Această variantă de plată a pensiilor nu poate funcţiona una fără alta, nu trebuie să ne gândim că vom fi puşi în situaţia de a alege între pilonul I şi II de pensie. Practic, pensia din pilonul II este complementară cu ce primim din pilonul I", a spus Vîlceanu.

A început procesul fostei șefe NN pensii, sancționată pentru mesajele privind pilonul II de pensii

Potrivit lui Vîlceanu, guvernarea PSD-ALDE a pus ochii pe pilonul II de pensii încă de la început. "Nu este niciun secret că domnul Dragnea a adoptat modelul sud american în economie şi la pensii. Argentina în 2009 a desfiinţat pilonul II de pensii şi cred că, din acest punct de vedere, şi în România se pregăteşte acelaşi lucru", a mai spus Vîlceanu

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

buget pensii Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: Agerpres

Companiile americane din România, îngrijorate de posibila schimbare a sistemului de pensii

Companiile americane din România, îngrijorate de posibila schimbare a sistemului de pensii

A început procesul fostei șefe NN pensii, sancționată pentru mesajele privind pilonul II de pensii

A început procesul fostei șefe NN pensii, sancționată pentru mesajele privind pilonul II de pensii

Premierul Viorica Dancila, presedinte executiv al PSD, Liviu Dragnea, presedintele PSD, si Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, se pregatesc sa participe la sedinta Comitetului Executiv National al PSD

Gabriela Firea: Votul românilor este sfânt, nu trebuie răsturnat prin plângeri penale

Dăncilă, de Ziua Africii: "Ar trebui să existe un parteneriat între egali”

Dragnea spune că plata la pilonul II poate fi suspendată sau nu pentru o perioadă de timp

Orban: Vom ataca cu siguranță cu o moțiune de cenzură și începem pregătirea strategiei

Ludovic Orban: Dragnea minte cu nerușinare, spunând că nu atentează la Pilonul II de pensii

Iordache, despre magistraţii protestatari: Câţiva judecători nu reprezintă sistemul

liviu dragnea

Liviu Dragnea, despre plângerea lui Orban: Se poate vorbi de antisemitism instituţional

Dragnea: Nu luăm în calcul suspendarea, dar nu avem de gând să stăm inactivi

Dragnea a citat din Codul penal când a fost întrebat de jurnaliști de Pilonul II de pensii: Informaţii mincinoase

Ponta: Dacă se vor fura de către Guvern banii mei, acumulați la Pilonul 2, voi depune plângere penală

Vosganian, despre Pilonul II de pensii: Banii sunt ai cetăţenilor, nu sunt ai fondurilor, nu pot fi luați

Încă o plângere penală pe numele lui Dragnea și Dăncilă. Senator PNL: Numai aşa îi oprim!