Campania ”Fără penali” mai are nevoie de 100.000 de semnături, chiar dacă a depășit pragul de 500.000

opozitia in Senat
Pro TV

Inițiativa Fără Penali în funcții publice mai are nevoie de 100.000 pentru a ajunge în Parlament, chiar dacă vineri a depășit pragul de 500.000 de semnături. 

USR precizează faptul că Legea impune condiția ca inițiativa să strângă minim 20.000 de semnături din cel puțin 21 de județe.

Chiar dacă azi am ajuns la 500 000, nu s-a terminat. Fără cele 100 000 de semnături în cele 14 județe, tot acest efort extraordinar, toată această mobilizare exemplară vor fi fost zadarnice. Cele 500 000 de semnături sunt doar o victorie de etapă, trebuie să ne adunăm toată energia și să continuăm. Pentru că legea ne cere ca în cele 500 000 de semnături să fie câte 20 000 de semnături în 21 de județe”, a declarat Dan Barna, președintele USR, potrivit unui comunicat.

”Cred că fiecare dintre noi a avut un moment în care și-a întrebat părinții și bunicii: ce-ai făcut atunci când lucrurile puteau fi schimbate în bine pentru țară, unde erai? Cu o semnătură pentru # farapenali scriem acum răspunsul pentru copiii și nepoții noștri. Le vom putea răspunde : am semnat #farapenali, am luptat ca România să fie condusă de oameni cinstiți”, a completat președintele USR.

Până în prezent, 7 județe din țară au depășit pragul de 20.000 de semnături impus de lege. Alte 12 județe trebuie să strângă 20.000 de semnături pentru ca inițiativa să fie validă.

Citește și
gheorghe falca
Primarul Aradului a semnat iniţiativa USR ”Fără penali” la locul unde a demolat cortul partidului
„Am ucis 200 de oameni, dar sunt mai rău decât eram”. Mercenarul Wagner care s-a întors în Rusia și a devenit youtuber critic al regimului

Județele care sunt cel mai aproape de ținta de 20 000 și care mai au nevoie semnături sunt: Alba, Argeș Bacău, Dolj, Ilfov, Galați, Hunedoara, Neamț, Maramureș, Mureș, Prahova, Suceava, Tulcea, Vaslui.

Pentru a strânge restul de 100.000 de semnături, voluntarii Fără Penali alături de parlamentarii USR au plecat într-o caravană prin țară care va dura două săptămâni, între 1-16 august. Caravana are două rute: una prin Oltenia și Ardeal, și care include județele Argeș, Prahova, Dolj, Hunedoara, Alba, Mureș, și cealaltă prin județele din Muntenia și Moldova precum Tulcea, Galați, Bacău, Vaslui, Neamț, Suceava.

Județele care au atins ținta de 20.000 de semnături sunt: București, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Sibiu, Timiș. În continuare, în aceste județe se strâng semnături pentru că există riscul ca primăriile să nu valideze toate listele.

Inițiativa propune ca articolul 37 din Constituție, care reglementează dreptul de a fi ales, să fie completat cu un nou alineat, cel de-al treilea, având următorul conținut:

"Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării."

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Reacția portughezilor când au auzit ce a spus Adrian Mutu despre Cristiano Ronaldo
Reacția portughezilor când au auzit ce a spus Adrian Mutu despre Cristiano Ronaldo
Citește și...
Primarul PSD care a semnat iniţiativa
Primarul PSD care a semnat iniţiativa "Fără penali": "Sunt înaintea lui Dragnea"

Primarul PSD din Pucioasa a explicat de ce a semnat iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice".

Primarul Aradului a semnat iniţiativa USR ”Fără penali” la locul unde a demolat cortul partidului
Primarul Aradului a semnat iniţiativa USR ”Fără penali” la locul unde a demolat cortul partidului

Primarul Aradului, Gheorghe Falcă, preşedinte al PNL Arad, a semnat joi iniţiativa ”Fără penali în funcţii publice” chiar la locul unde USR Arad avea un cort, iar edilul-şef a dispus demolarea acestuia, relatează News.ro.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a semnat iniţiativa USR
Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a semnat iniţiativa USR "Fără penali în funcţii publice"

Primarul municipiului Timişoara, Nicolae Robu (PNL), a semnat iniţiativa cetăţenească a USR "Fără penali în funcţii publice", după ce în luna mai a cerut amendarea voluntarilor care adunau semnături, relatează news.ro.

Președintele USR, Dan Barna, i-a cerut demisia lui Fifor:
Președintele USR, Dan Barna, i-a cerut demisia lui Fifor: "Unde ne duce acest Guvern? Direct în război?"

Deputatul Dan Barna, președintele USR, i-a cerut miercuri pe pagina sa de Facebook demisia ministrului Apărării, Mihai Fifor, care a afirmat marți seara la Antena 3 că la Deveselu sunt "rachete balistice".

Recomandări
Cum au ajuns piloții de la TAROM
Cum au ajuns piloții de la TAROM "inapți de zbor". Colegii de la o companie low-cost câștigă de peste două ori mai mulți bani

În plin sezon al concediilor, mii de oamenii, unii cu copii mici, și-au văzut, luni, planurile date peste cap și au stat ore în șir în aeroporturi.

Protestatarii, după „discuția” cu ministrul Boloș: Nu ne-a lăsat să vorbim. Au fost mulți, nu știm cine, că nu s-au prezentat
Protestatarii, după „discuția” cu ministrul Boloș: Nu ne-a lăsat să vorbim. Au fost mulți, nu știm cine, că nu s-au prezentat

Discuţiile de la Ministerul Finanţelor au fost total diferite faţă de ceea ce s-a întâmplat la Guvern, în condiţiile în care, în prima oră, nici măcar nu ni s-a permis să vorbim, a declarat, pentru AGERPRES, Valentina Saygo, economist, contabil şi antreprenor.

Cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Câți absolvenți au luat 10
Cea mai mare rată de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Câți absolvenți au luat 10

Avem cel mai mare procent de promovare la Bacalaureat din ultimii 15 ani. Mai exact, 76,4% dintre tinerii care au susținut acest examen au luat note peste 6.