Calin Popescu Tariceanu: "Vom merge intr-un guvern de coalitie cu PSD; mi s-a oferit sefia PNL pentru alta formula"

16-12-2016 12:11

cover prima Calin popescu Tariceanu

Presedintele ALDE a anuntat intr-o conferinta de presa ca formatiunea lui va merge intr-un guvern de coalitie cu PSD, nefiind interesat de alte oferte venite de la alte partide, pentru o formula de centru dreapta.

In cadrul conferintei de presa, presedintele ALDE a confirmat zvonurilor potrivit carora, inainte de consultari s-ar fi intalnit cu presedintele Klaus Iohannis, fara sa faca precizari suplimentare.

Sinteza declaratiilor facute de C.P. Tariceanu:

- Desemnarea viitorului politic nu se poate disocia de votul pe care l-au dat cetatenii. Suntem consecventi si dorim continuarea cu PSD. Vom colabora in continuare, am spus, iar colaborarea a fost la alegeri locale si la parlamentare.

- In campanie am anuntat ca vom merge intr-un guvern de coalitie cu PSD.

- Tanand cont de faptul ca majoritatea este foarte clara, noi, ALDE, putem sa facem cu PSD Guvern. Orice alta formula politica ar veni impotriva dorintei populare.

- Electoratul liberal ne-a dat un vot de incredere.

- Va confirm ca au fost incercari de a fi convinsi sa ne aliniem intr-o formula de centru dreapta. A fost ca la licitatie; ni s-a dat din ce in ce mai mult. Mi s-a propus chiar sa preiau PNL-ul.

- Vreau sa accentuez inca o chestiune: suntem in discutii cu cei de la PSD, negociem programul de guvernare.

- Am vazut astazi stiri ca m-am intalnit cu presedintele Iohannis. Astazi, in niciun caz, pentru ca din cate stiu presedintele e la Bruxelles. In aceasta perioada, poate anumite contacte nu ar trebui sa surprinda pe nimeni. Am avut o discutie, dar nu la Cotroceni. Am avut o discutie cu presedintele si mai mult de atat nu am ce sa va spun, pentru ca pozitia noastra oficiala v-am comunicat-o mai devreme.

- Nu am plecat de la nicio premisa, pentru ca eu nu am solicitat, nici Daniel (Constantin - n.r.) aceasta discutie. Am facut o discutie cu presedintele si mai mult de atat, imi pare rau, nu am sa pot sa va spun. Nu pot sa va dau alte detalii, dar cred ca logica simpla va ajuta in chestiunea asta avand in vedere ca am fost impreuna cu Daniel Constantin. Nu a fost o discutie institutionala.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO