Borbely: Corlatean va fi chemat pentru raport pe Algeria la Comisia de politica externa a Camerei

Ultima actualizare: 23-01-2013 06:48
Laszlo Borbely

Presedintele Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor, Laszlo Borbely, a declarat ca ii va cere ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean, sa se prezinte in fata acestei comisii pentru a prezenta un raport privind criza din Algeria.

Presedintele Comisiei de politica externa din Camera Deputatilor, Laszlo Borbey, a declarat, duminica, ca a vorbit in ultimele zile atat cu secretarul general al MAE, cat si cu ministrul de resort, cerandu-le sa informeze comisia cu privire la situatia din Algeria, dar nu a primit aceste informatii.

El a adaugat ca ii va cere ministrului Afacerilor Externe, Titus Corlatean, sa vina in fata Comisiei pentru politica externa din Camera Deputatilor sau in fata comisiilor reunite ale Parlamentului, pentru a prezenta un raport cu privire la incidentul din Algeria, in care si-au pierdut viata doi cetateni romani.

El a refuzat sa faca orice fel de aprecieri sau comentarii pe marginea acestui subiect, aratand ca nu vrea sa se "antepronunte" pana cand Ministrul de Externe nu va prezenta un raport legat de acest subiect in fata Comisiei pentru politica externa.

"Eu voi fi maine (luni - n.r.) la Bucuresti. Voi cere MAE sa vina la Comisie cat de curand, maine sau poimaine, ministrul de Externe, Titus Corlatean, pentru a prezenta un raport referitor la incidentul din Algeria. Voi vorbi si cu presedintele Comisiei pentru politica externa din Senat, e posibil sa ne intrunim intr-o comisie comuna in acest sens. Stiu ca s-au facut demersuri, ca s-a intrunit o celula de criza a statelor membre UE si una la nivelul Romaniei. Din informatiile mele, oficialii algerieni au informat autoritatile romane, ieri (sambata - n.r.) si azi (duminica - n.r.). E problematic. Statul algerian e foarte ferm, ati vazut, au spus ca rezolva ei problema, dau foarte putine detalii, cum ati vazut, au actionat in forta. Nu vreau sa ma antepronut. Dupa raport, va exista o pozitie oficiala a Comisiei", a aratat Borbely.

Doi romani si-au pierdut viata in urma atacului terorist din Algeria, in timp ce alti trei s-au salvat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO