Boc in contextul Schengen: Romania si Franta au bune relatii

24-02-2011 00:25

Emil Boc

Premierul Boc l-a primit pe Jean-Claude Mignon pentru o discutie in care a mentionat "bunele relatii" dintre Romania si Franta si a apreciat ca Parteneriatul strategic dintre cele doua tari a "consolidat" cooperarea politica.

Guvernul informeaza printr-un comunicat ca premierul a primit, miercuri seara, o delegatie condusa de Jean-Claude Mignon, seful delegatiei Frantei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (APCE), care efectueaza o vizita oficiala in Romania.

Principalele puncte de discutie au vizat dezbaterile actuale referitoare la reforma Consiliului Europei si la politicile de incluziune a romilor. "In cursul intrevederii, seful Executivului a mentionat bunele relatii dintre Romania si Franta, apreciind ca Parteneriatul strategic dintre cele doua tari a consolidat cooperarea bilaterala atat in plan economic, cat si in plan politic", se arata in comunicatul Guvernului.

Franta si Germania au decis, la 21 decembrie, sa blocheze aderarea, in martie 2011, a Bulgariei si Romaniei la spatiul Schengen, insistand asupra carentelor Sofiei si Bucurestiului in ceea ce priveste lupta impotriva coruptiei si a criminalitatii organizate.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO