In PDL se cauta vinovatii, dupa "greseala pe linie" privind reducerea TVA

Ultima actualizare: 03-11-2012 05:17

UPDATE: Premierul ii acuza pe consilierii ministrilor si pe cei ai parlamentarilor ca nu si-au facut treaba. Ar fi trebuit sa-i atentioneze inainte ce prevad legile. In acelasi timp, mai multi alesi ii cer demisia lui Mircea Toader, liderul lor de grup.

Imediat dupa aflarea vestii ca deputatii puterii au aprobat "din greseala" reducerea TVA la 5% pentru alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor de pana in 2000 de lei, premierul si-a chemat ministrii in sedinta: inclusiv pe cel al muncii Ioan Botis si cel al finantelor Gheorghe Iamomitianu care au votat legile.

De asemenea, ministrului pentru relatia cu parlamentul Valentin Iliescu i s-a reprosat ca nu a fost prezent la sedinta plenului.

In tot acest timp, mai multi deputati democrat-liberali il vad vinovat pe liderul lor grup, Mircea Toader. Acesta, spun parlamentarii, s-a incurcat si a crezut ca raportul comisiilor de specialitate in cazul celor doua legi este de respingere si nu de admitere. Asa ca si-a indemnat grupul sa voteze.

Mircea Toader refuza sa-si dea demisia, insa afirma ca va respecta decizia partidului. Democrat-liberalii cauta acum solutii prin care sa impiedice aplicarea celor doua legi. Una dintre variante ar fi ca presedintele Traian Basescu sa le retrimita in Parlament. In cazul in care seful statului le va promulga Guvernul ar putea emite imediat o Ordonanta de Urgenta pentru blocarea lor. Deja deputatii PD-L au depus la Parlament doua legi care sa anuleze prevederile celor votate din greseala.

Legile prin care se reduce TVA-ul si nu mai sunt impozitate pensiile mai mici de 2000 de lei nu se vor aplica in 2011 si in 2012. Asta le-a spus ministrul Finantelor oficialilor de la FMI.

Premierul trebuie sa dea explicatii pe despre adoptarea celor 2 legii in Parlament. Vor mai discuta si despre bugetul pe anul viitor si legea salarizarii unice. In privinta bugetului delegatia FMI insista ca deficitul bugetar pentru anul viitor nu poate depasi 4,4%.
 


 

 

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!