Ce a omis Dăncilă când a făcut bilanțul. Zero autostrăzi, inflație tot mai mare

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 23 Iulie 2018 19:22
Categorie: Politic

La 6 luni de guvernare, premierul Viorica Dăncilă şi-a făcut bilanțul. Un tablou care arată creşteri pe toată linia - de salarii, pensii şi investiţii. Specialiştii spun însă că premierul a omis să vorbească despre creşterea preţurilor.

Premierul a citit bilanţul primelor şase luni de guvernare chiar în sala de şedinţe a Executivului, fără ca vreunul dintre miniştri să fie prezent. Primele succese anunţate - încasări mai mari la buget, după ''revoluţia fiscală'', alături de creşterea salariilor şi a pensiilor. Premierul nu a vorbit însă despre problemele din economie, remarcă preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru.

Evolutia inflaţiei, a deficitelor, care sunt aspectele negative ale evoluţiei economice. Această creştere economică vine însă cu dezechilibre - inflaţia a crescut foarte mult în ultimul an, suntem la 5,4%. Trebuie să găsească resursele necesare pentru acoperirea salariilor şi a pensiilor'', spune preşedintele Consiliului Fiscal.

Premierul a ţinut să anunţe şi o creştere a fondurilor europene atrase, dar şi a investiţiilor, atât din partea statului, cât şi din cea a străinilor care, potrivit Vioricai Dăncilă, nu s-au lăsat impresionaţi de ''ştirile false lansate de criticii guvernului''.

Preşedintele Consiliului Fiscal, Ionuţ Dumitru: „Anul acesta, investiţiile publice au fost mai mari decât anul trecut, dar ele reflectă achiziţia de echipamente militare. Investiţiile publice au fost cele sacrificate în ultimii ani. Asta reflectă abordarea - reducerea investiţiilor pentru acoperirea cheltuielilor sociale din ce în ce mai mari.''

Cât despre infrastructură, premierul a menţionat doar proiecte - trei autostrăzi şi un aeroport în sudul Bucureştiului. N-a vorbit însă de vreun kilometru de şosea rapidă dat în folosinţă în timpul guvernării Dăncilă.

La capitolul ''stimularea economiei'', ajutoarele de stat ocupa un loc un fruntaş în bilanţul Vioricăi Dăncilă, care anunţa chiar posibile investiţii hollywoodiene. „Au fost discuţii foarte ample cu casele de film de la Hollywood care s-au arătat interesate de acest program şi vor să vină în România pentru a realiza aici producţiile''.

În domeniul sănătăţii, realizările menţionate de şefa guvernului sunt creşterile salariale din sistem şi dotarea unor spitale cu echipamente noi. Iar în educaţie - majorarea salariilor, modernizarea a 145 de şcoli şi construcţia a 45 de creşe.

În perioada următoare, miniştrii Cabinetului îşi vor prezenta propriile bilanţuri, aşa cum le-au cerut premierul Dăncilă şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

Şeful PNL:
Şeful PNL: "Viorica Dăncilă este cel mai prost prim-ministru din istoria României"
VIDEO PROTVPLUS.RO
liviu dragnea
Surse: Ce articole mai vrea să strecoare PSD în OUG anunțată, oficial, doar pentru cele constituționale
Guvernul va înfiinţa un "Fond de investiţii locale", cu un buget de 10 miliarde de euro
Liviu Dragnea: Majoritatea la Camera Deputaţilor se va vedea la primul vot
Dăncilă se consideră jignită de Iohannis: Mi se pare o atitudine care nu trebuie să o aibă preşedintele României
Dragnea, atacuri la Victor Ponta și Raluca Turcan: ”bate câmpii”. Ce spune despre OUG pe Codurile Penale
Washington Post: Liviu Dragnea, unui dintre noii autocrați ai Europei. „Transformă democrația într-o unealtă de opresiune”
Florin Iordache, Liviu Dragnea, Calin Popescu Tariceanu
Tăriceanu, despre moțiunea de cenzură: ”Le lipsesc 50 de voturi”
Robu, după înfiinţarea Alianţei Vestului: Cei ce ne acuză îşi dovedesc limitele
Președintele USR: "Mâine sau poimâine probabil vom depune moţiunea de cenzură”
Turcan: Avem informaţii că stenogramele şedinţei de plen de miercurea trecută vor fi falsificate
Cererile de revocare din funcţie a lui Iordache, Nicolicea şi Pirtea din Camera Deputaților, respinse
Ţuţuianu solicită Senatului înfiinţarea unui nou grup parlamentar: ”Unirea”