Basescu, viitor premier cu contract: "Daca cineva m-ar ruga sa pun tara pe sine, ca premier, as face-o, timp de un an"


Ultimul update: Joi 03 Aprilie 2014 07:01
Data publicarii: Luni 31 Martie 2014 22:59
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, la un post TV, ca nu este inca destul de in varsta incat sa refuze daca cineva l-ar ruga sa puna tara pe sine, ca sef al Guvernului, timp de un an, pe contract.

"Oricine poate spune ce vrea si eu sunt liber sa spun ce vreau. Cert este ca nu sunt inca destul de in varsta incat, daca cineva m-ar ruga sa pun tara pe sine, nu as face-o, un an de zile, pe contract", a spus Traian Basescu, citat de Mediafax, intrebat daca doreste sa fie premier.

In timpul discutiei, in studioul de televiziune a avut loc o pana de current. Dupa publicitate, presedintele a comentat situatia, in gluma: "La ideea de premier, s-a luat lumina", a spus acesta, razand. Intrebat daca ar refuza aceasta functie de premier, Traian Basescu a spus: "Nu". El a adaugat insa ca "nu ar face compromisuri cu un presedinte ca Ponta", dar cu un presedinte de dreapta ar face institutiile sa mearga.

Despre Emil Boc, Basescu a spus ca ar fi o solutie foarte buna de presedinte de dreapta, desi nici acesta "nu a avut forta sa faca depolitizarea institutiilor care tin de Guvern, nici macar la Politie".

Despre campania electorala, presedintele a spus: "Nu ma voi duce la mitinguri, dar la o activitate intr-o sala, la o discutie, orice partid ma invita, sigur ca ma voi duce. Si presedintele se duce la vot", a aratat el.
"Nu resping alternativa de a incerca sa echilibram clasa politica, eu cred ca intra in obligatiile mele"
, a mai apreciat seful statului.

Traian Basescu a mai spus ca "atat electorat cat mai crede in el, vrea sa se dupa la PMP si nu la PDL", si a criticat modul in care PDL a dorit sa castige alegerile cu mesajele "vinovat sunt Basescu si Boc, ca au taiat salariile" si "Basescu ne-a bagat oamenii in puscarie".
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO