Basescu: Sunt lucruri diferite unirea cu Republica Moldova si cererile de autonomie in Tinutul Secuiesc

Ultima actualizare: 21-05-2014 06:58
Traian Basescu

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica, la Iasi, raspunzand unei intrebari, ca "unirea cu Republica Moldova si cererile de autonomie teritoriala in Tinutul Secuiesc sunt lucruri diferite".

Traian Basescu a mai spus ca merge des in Covasna si Harghita iar "oamenii de acolo nu au chef de zazanie".

Traian Basescu a fost intrebat, in cadrul dezbaterii organizate de Fundatia Miscarea Populara, daca crede ca in cazul in care Romania se uneste cu Republica Moldova ar putea fi alimentate cererile de autonomie teritoriala a unora in tara noastra.

"Sunt lucruri diferite unirea cu Republica Moldova si cererile de autonomie teritoriala in Tinutul Secuiesc. Noi vorbim de unire in interiorul UE cu Republica Moldova. Nu cred ca poate exista o legatura intre apropierea Republicii Moldova de Romania, dar si de UE, si intentiile separatiste ale unora. Merg destul de des in Covasna si Harghita, iar oamenii de acolo nu au chef de zazanie, de separatism si de izolare. E doar abordarea unor politicieni, iar eu as fi mai putin alarmat de chestiunea asta, chiar daca uneori ne deranjeaza modul cum isi sarbatoresc zilele nationale", a spus seful statului.

El a afirmat ca Ucraina a ajuns la situatia actuala din cauza nationalismului si a coruptiei, iar la fel s-a intamplat si in fosta Iugoslavie.

"Acolo (n.r. - fosta Iugoslavie), tot nationalismul a fost cel care a facut sa se destrame o tara, sa aiba razboi civil si sa se ucida intre ei", a spus Basescu.

Traian Basescu a participat, duminica, la Iasi, la dezbaterea "Prioritațile Romaniei in Uniunea Europeana. Cum putem sprijini integrarea europeana a Republicii Moldova", organizata de Fundatia Miscarea Populara.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO