Băsescu: Proiectul noii legi a pensiilor menţine furtul din banii publici


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 01 Octombrie 2018 14:42
Categorie: Stiri Politice
traian basescu

Proiectul noii legi a pensiilor menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, menţinând sistemul special de pensii, susţine fostul preşedinte Traian Băsescu, senator PMP.

"De mai bine de un an, în spaţiul public se fac dezbateri lungi legate de noua lege a pensiilor şi acesta este un lucru foarte bun.

Totuşi, în aceste dezbateri inundate de cuvântul 'echitate', de puţine ori se vorbeşte despre pensiile speciale. Aşa cum declară doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu, noua lege are ca principal obiectiv restabilirea echităţii în sistemul de pensii de stat. De acord, dar ... Este greu de acceptat expresia 'echitate' când principiul contributivităţii nu funcţionează pentru toţi pensionarii, menţinându-se pensiile speciale.

Din păcate, menţinând sistemul special de pensii, proiectul noii legi menţine furtul din banii publici în favoarea unor categorii bine selectate, alese să susţină prin vot perpetuarea la putere a PSD-ului", a afirmat Băsescu într-o postare pe Facebook, potrivit Agerpres.

El admite totuşi că unele meserii au un nivel ridicat de privaţiuni, dar a arătat că salariaţii din aceste domenii sunt "răsplătiţi cu stagii complete de cotizare reduse, putându-se pensiona la vârste de 40 - 50 ani şi nu la 65 ani".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO