Băsescu: ”Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei”


Ultimul update: Joi 17 Ianuarie 2019 17:05
Data publicarii: Joi 17 Ianuarie 2019 16:50
Categorie: Stiri Politice
Traian Basescu

Traian Băsescu a criticat-o pe premierul Viorica Dăncilă, după ce șeful Guvernului a cerut să fie informată asupra stocurilor de cărbune aflate la Complexul Energetic Oltenia.

 

Primul aflat în ținta fostului președinte al României este ministrul Energiei, Anton Anton, care este acuzat că este direct responsabil de criza în care s-a ajuns acum, din cauza lipsei cărbunelui.

”Greu de imaginat cât pot fi de incompetenţi! Era greu de imaginat că în iarna anului 2018-2019 un mare complex energetic cum este cel de la Rovinari ar putea trece la reducerea producţiei de energie electrică prin oprirea unui grup energetic, urmare a lipsei cărbunelui din depozite. Mai mult, alte două grupuri ale centralei de la Rovinari sunt pe punctul de a fi oprite tot din lipsa cărbunelui în depozite.

Oare cât de nepăsător, prost sau sabotor poate fi un ministru al energiei sau un director general, care nu veghează la formarea stocurilor de cărbune pentru iarnă, când în subordinea aceluiaşi ministru sau în subordinea aceluiaşi director general al Complexului Energetic Oltenia se află şi exploatarea de cărbune şi producerea de energie electrică. Afară din funcţii incompetenţilor!” - a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Nici premierul Viorica Dăncilă nu a scăpat de tirul lui Băsescu, care spune că premierul ar fi trebuit să se intereseze de situația stocurilor încă din septembrie 2018.

”PS - Doamna Dăncilă anunţă poporul că a cerut să fie informată asupra stocurilor de cărbune aflate la Complexul Energetic Oltenia. Ce ridicol...despre stocuri doamna premier trebuia să se informeze în septembrie şi octombrie 2018” - a mai afirmat Băsescu.

Un grup de la termocentrala Rovinari a rămas fără cărbune, în noaptea de miercuri spre joi, și a fost oprit.

Criza vine după ce minerii au intrat în grevă şi nu au mai alimentat cu cărbune de o săptămână termocentralele din bazinul Rovinari. Acestea produc în mod normal 25% din curentul electric consumat zi de zi în România.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO