Basescu: Legea nu permite Guvernului sa-i scoata de pe liste pe romanii cu domiciliul in strainatate

06-08-2012 09:08

Traian Basescu

Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat, duminica, ca nicio lege nu permite Guvernului sa scoata de pe listele electorale pe romanii cu domiciliul sau rezidenta in strainatate.

El a sustinut ca la referendum, de fapt, ar fi trebuit inclusi pe lista si 460.000 de romani cu locuinta in afara tarii.

"Daca s-ar face corect cifra electorala pentru destituirea presedintelui, ea ii include pe cei 18,3 milioane din listele permanente pentru alegerile locale plus cei 460.000 de cetateni romani care au domiciliu in strainatate”, a argumentat Basescu, intr-o declaratie sustinuta duminica la sediul sau de campanie.

De asemenea, el a aratat ca cifra de 18,3 de milioane de alegatori folosita pentru lista electorala de la scrutinul de pe 29 iulie este aceeasi de la alegerile locale din iunie, iar BEC a validat-o, insa in mod normal ar fi trebuit inclusi, potrivit Constitutiei, legii pentru alegerea presedintelui si a legii referendumului, si cei 460.000 de cetateni romani care au oficial, in baza datelor de la Evidenta Populatiei din Romania, domiciliul declarat in strainatate.

"Cvorumul cand vine vorba de alegerea sau destituirea presedintelui este format din toti cetatenii Romaniei, indiferent unde locuiesc (...) Guvernul este intr-o oaresicare belea daca citeste legea presedintelui si legea referendumului", a afirmat, duminica, Basescu.

Totodata, el s-a aratat convins ca judecatorii CC nu vor putea modifica cifra electorala de 18,3 milioane confirmata la BEC.

"Guvernului ii recomand sa nu mai incerce sa mistifice legea pentru ca la momentul adevarului sunt convins ca judecatorii CC vor citi legea si nu vor putea sa modifice nici cifra electorala data la BEC, iar Guvernul nu va putea nici sa explice CC ca pentru demiterea presedintelui au scos din lista permanenta i-au scos pe cei care nu sunt in tara. Nu exista justificarea sa reduci artificial legea. Guvernul s-a pus intr-o situatia penibila fata de toata lumea", a spus presedintele suspendat.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO