Basescu il critica pe Ponta pentru reactia pe care a avut-o fata de amenintarile sefului Statului Major al armatei ruse

Dată publicare: 19-04-2015 10:39
Dată actualizare: 22-04-2015 07:03


traian basescu

Fostul presedinte Traian Basescu a criticat, sambata, la Galati, reactia premierului Ponta la amenintarile venite din partea sefului Statului Major al armatei ruse la adresa Romaniei.

"Am observat, sigur nu-i momentul unei critici pe aceasta tema, dar am observat decalajul de intelegere. Am vazut pozitia premierului Victor Ponta legata de amenintarea pe care a facut-o seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse la adresa Romaniei ca este tinta pentru armata Federatiei Ruse. Si el a raspuns cum raspundeam - cam pe tonul si cu cuvintele pe care le utilizam eu cand era vorba de Ucraina si nu de tara ta. Sigur, plagiatorul ramane tot plagiator. Marea problema este ca atunci cand vorbesti de Ucraina - e un stat in afara NATO, un stat care nu era statul roman si un stat pe care noi tot timpul l-am considerat mult mai puternic decat noi din punct de vedere militar. Iar reactiile pe care eu le aveam la vremea la care Federatia Rusa sustinea separatistii din estul Ucrainei, cum ii sustine si acum, erau reactii politice care nu necesitau alt tip de reactie", a declarat Traian Basescu, citat de Agerpres.

Fostul presedinte a mai spus ca atunci cand seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse a nominalizat Romania ca tinta ar fi trebuit sa i se raspunda cu anunturi care sa arate ca "iti maresti capacitatea de aparare prin finantare suplimentara".

'"Cand seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse nominalizeaza Romania ca tinta, nu i se raspunde cu declaratii, ci cu anunturi - se anunta ca s-a marit bugetul Apararii cu inca 0,2%. Asta este un raspuns de stat responsabil care reactioneaza la amenintare. Nu ai de ce sa intri in dispute cu seful Statului Major al armatei Federatiei Ruse, ci pur si simplu anunti ca iti maresti capacitatea de aparare prin finantare suplimentara. Este o observatie pe care o fac ca om bantuit de multe experiente in cei zece ani cat am fost presedintele Romaniei", a mai spus Traian Basescu.

Traian Basescu s-a aflat sambata la Galati, unde a participat la intalnirea organizatorica zonala sud-est a PMP, cu participarea organizatiilor judetene din Braila, Buzau, Constanta, Galati, Vrancea, Tulcea.

Duminica, el a postat pe Facebook un mesaj de sustinere pentru PMP.

 

Cred în Mişcarea PopularăAm participat la cele două întîlniri regionale organizate pînă acum de Mişcarea Populară...

Posted by Traian Băsescu on Sunday, April 19, 2015

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO