Băsescu, după raportul MCV: „Nu suntem în momentul să înghiţim”

Ultima actualizare: 22-10-2019 18:07
Traian Basescu
Inquam Photos / George Calin

Fostul președinte Traian Băsescu critică mai degrabă Comisia Europeană, în contextul apariţiei raportului MCV.

"Nu cred că suntem în momentul să înghiţim şi să ne punem cenușă în cap în urma evaluărilor unor experţi mediocri. Trebuie să rămânem cu MCV, dar trebuie să avem o discuţie cu Comisia, ce vrea de la noi, să nu ne mai trimită toate persoanele cu mai mult sau mai puţine angajamente pe la UE. O primă problemă, dincolo de ce am făcut noi la intern, este calitatea asistenţei pe care am primit-o în aceşti 10 ani. Nu se poate după 10 ani să vii să spui «justiţia e un dezastru». Înseamnă că şi tu, partenerul meu, ai o problemă", a spus Băsescu.

"Trebuie făcută analiza profesională a celor care fac justiţie în România. Sunt unii buni, dar sunt şi foarte mulţi şcoliţi pe la facultăţi pe la Adâncata, care au ajuns şi la DNA şi la DIICOT, peste tot", a mai declarat fostul preşedinte.

Comisia Europeană a publicat marți raportul privind progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi de Verificare (MCV).

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene, în document este prezentat un bilanț al evoluției situației României din luna noiembrie 2018 până în prezent. În raportul MCV se constată că, în perioada care s-a scurs de la ultimul raport, Comisia a trebuit să își exprime în mai multe rânduri preocupările legate de statul de drept în contextul dialogului purtat cu autoritățile române cu privire la evoluția situației în materie de reformă a sistemului judiciar și de luptă împotriva corupției. De fiecare dată, ”Comisia a constatat o involuție față de progresele înregistrate în anii precedenți, situație care constituie o sursă de preocupare majoră”.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO