Basescu a avertizat PDL ca va merge in opozitie daca la parlamentare nu ia 50% plus 1 din scorul USL

Ultima actualizare: 03-05-2012 22:31
Basescu dupa 20 de ani

Surse democrat-liberale citate de Mediafax au declarat ca presedintele Traian Basescu i-ar fi avertizat pe liderii PDL ca, daca partidul nu obtine la alegerile parlamentare din toamna cel putin jumatate plus unu din scorul USL va ajunge in opozitie.

Aceste avertismente ar fi fost lansate luni noaptea, la intalnirea care a avut loc in Modrogan, intre Basescu si liderii PDL.


Conform surselor citate, intalnirea a avut drept scop stabilirea obiectivului PDL pentru alegerile parlamentare din noiembrie. Seful statului le-a spus acestora ca va aplica ad literam prevederile constitutionale privind formarea Guvernului, respectiv ca la consultarile pe aceasta tema trebuie invitate partidele din Parlament, nu aliantele.

Basescu a aratat ca, prin urmare, va avea in vedere care partid obtine cele mai multe voturi. In aceste conditii, a avertizat Traian Basescu potrivit surselor citate, daca PDL vrea sa ramana la guvernare si dupa alegerile parlamentare din acest an, trebuie sa obtina mai mult de jumatate din scorul USL. "Daca nu, treceti in opozitie", i-ar fi avertizat Traian Basescu pe democrat-liberali, conform acelorasi surse.

In ceea ce priveste decizia de luni a BPN al PDL privind excluderea din partid a europarlamentarului Cristian Preda, fost consilier prezidential, presedintele Basescu nu a comentat-o direct, dar i-a intrebat pe liderii democrat-liberali: "Ii dati pe toti afara?", fara a primi niciun raspuns, au relatat sursele citate.

Presedintele Traian Basescu a declarat, la jumatatea lunii martie, la emisiunea "Dupa 20 de ani" de la PRO TV, intrebat daca va numi un guvern USL, in cazul in care Uniunea va avea o majoritate parlamentara, ca, potrivit Constitutiei, seful statului invita partidele la consultari, iar USL este o alianta.

Intrebat daca va numi un guvern USL, in cazul in care USL va avea o majoritate parlamentara, presedintele a recomandat tuturor sa citeasca cu atentie articolul 103 din Constitutie.

"Eu as citi foarte bine articolul 103 din Constitutie. si ii rog pe toti politicienii sa citeasca si sa vada si comportamentul meu cand am chemat partidele pentru consultari la formarea Guvernului Ungureanu. Eu am chemat exact pe formularea din articolul 103 care spune «Presedintele invita la consultari partidele reprezentate in Parlament». Partidele", a raspuns Traian Basescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO