Barna: Nu vom vota în Parlament niciun guvern, pentru a putea ajunge la anticipate

Dată publicare: 05-02-2020 16:41
Dată actualizare: 05-02-2020 18:31


Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat miercuri că parlamentarii Uniunii nu vor vota în favoarea niciunui guvern, deoarece doresc convocarea alegerilor anticipate.

 

"Cerem preşedintelui Iohannis şi PNL să vină în perioada următoare cu un calendar foarte clar pentru anticipate. Poziţia USR este una consecventă cu mesajele transmise până în prezent, aceea că nu vom vota niciun guvern, astfel încât, să putem ajunge la alegeri anticipate. Sperăm că va exista o consecvenţă a mesajului şi din partea PNL (...). Acesta este obiectivul, aceasta este ceea ce are nevoie România astăzi, pentru că altfel rămânem în această joacă chinuită şi chinuitoare pentru cetăţenii României, în care vedem că de la învestirea noului guvern practic foarte puţine măsuri au putut să fie efectiv luate", a arătat Barna într-o declaraţie acordată presei după ce Parlamentul a adoptat moţiunea de cenzură.

 

El a spus că USR nu va prezenta o propunere de premier în cadrul consultărilor de la Palatul Cotroceni şi a reamintit că preşedintele Klaus Iohannis a anunţat în repetate rânduri că nu va nominaliza un premier din partea PSD.

"Decizia asupra următoarei nominalizări aparţine exclusiv preşedintelui. Ceea ce spun este că poziţia USR este de a nu vota niciun fel de guvern, pentru că România are în realitate nevoie de anticipate şi de un Parlament care să reflecte în mod real situaţia actuală şi dorinţa actuală a cetăţenilor României, confirmată de rezultatele electorale de anul trecut", a adăugat el.

Barna a criticat votul Pro România în favoarea moţiunii de cenzură.

"După ce premierul Orban i-a creat domnului Ponta grup parlamentar, i-a modificat legea pentru a primi subvenţie publică, domnul Ponta i-a doborât Guvernul. Este încă o demonstraţie foarte frumoasă despre ceea ce au însemnat PSD, Victor Ponta şi această chinuită criză politică pe care România o experimentează după coşmarul PSD", a mai spus liderul USR.

„Sperăm că vom avea alegeri anticipate, sperăm că va exista şi o consecvență a mesajului şi din partea PNL, e clar că avem o majoritate toxică în Parlament şi căderea Guvernului de astăzi confirmă acest lucru. Rămâne un semn de întrebare decizia premierului de a bonifica baronii PSD, care vor rămâne în funcții şi pe poziţiile pe ce le-au avut până în prezent” a mai declarat Dan Barna.

„Este o zi tristă pentru că democraţia din România, pentru că cetăţenii nu vor avea ocazia să îşi aleagă primari care să schimbe lucruri. Pentru a fi siguri că nu vom avea un nou USL 2, aşteptăm ca PNL să fie deschis să avem candidaţi unici pentru a scăpa de mangementul PSD”, a adăugat acesta.

 

Tags: usr, moțiune, pnl, psd,


VIDEO PROTVPLUS.RO