Bădălău, după eșecul lui Dăncilă: ”Să luăm lecțiile necesare, chiar dacă ele dor”

Ultima actualizare: 25-11-2019 11:39
Niculae Bădălău
Agerpres

Preşedintele PSD Giurgiu, Nicolae Bădălău, crede că e momentul ca social-democrații să învețe ”lecțiile necesare” după rezultatul foarte slab înregistrat de Viorica Dăncilă la turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Bădălău susține că PSD a plătit ”prețul nehotărârii de a fi luat la timpul potrivit măsurile realiste pentru a intra în prezidențiale cu șanse mult mai mari de câștig”.

De asemenea, liderul PSD Giurgiu este de părere că certurile interne din partid au slăbit PSD.

Mesajul lui Niculae Bădălău:

 

”Ziua de 24 noiembrie 2019 a scris istoria unei conjuncturi politice de la care suntem obligați să luăm lecțiile necesare, chiar dacă ele dor.

În primul rând PSD-ul a plătit prețul nehotărârii de a fi luat la timpul potrivit măsurile logice, realiste pentru a intra în prezidențiale cu aplomb și cu șanse mult mai mari de câștig.

În al doilea rând, am învățat, încă o dată, dacă mai era nevoie, că tensiunile interne ne fac rău tuturor și slăbesc partidul. Ele trebuie evitate prin comunicare, echilibru, înțelepciune și toleranță reciprocă.

Nu este de neglijat și faptul că fiecare lider din teritoriu, fiecare responsabil, înainte de a critica sau de a emite pretenții, trebuie să-și analizeze propriile performanțe, să-și identifice problemele și să le rezolve în mod eficient.

Consider că acum este momentul să ne dezbrăcăm de haina superficialității și a intereselor mărunte și subiective, să analizăm atent și să luăm măsuri ferme și corecte pentru a repune PSD-ul acolo unde îi este locul, în inimile și în preferințele românilor.” - a scris pe Facebook Bădălău.

Potrivit Biroului Electoral Central, Klaus Iohannis a adunat 66 la sută din voturi, iar Viorica Dăncilă 34 la sută din voturi, ceea ce înseamnă peste 6,4 milioane de voturi pentru fostul președinte și 3,3 milioane pentru candidatul PSD.

La nivel național Iohannis a fost votat de 63 % dintre români, iar Viorica Dăncilă de 37 %. Față de primul tur PSD a mai câștigat doar în 5 județe, față de 10 în turul întâi. Este vorba de Gorj, Mehedinți, Olt, Teleorman și Giurgiu.

Diferența a fost însă uriașă la votul din diaspora, unde șeful statului a obținut 94% din voturile românilor de peste hotare.

Participarea la vot a fost de aproape 55 %.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO