Baconschi: Legea votului prin corespondenta, adoptata in 2011

19-01-2011 00:00

Teodor Baconschi

Teodor Baconschi a declarat ca doreste ca Legea votului prin corespondenta sa fie adoptata in 2011, astfel incat sa poata fi in vigoare in 2012, an electoral.

Baconschi a mai spus ca nu isi va asuma votul electronic, daca in urma dezbaterilor din Parlament se va renunta la votul prin corespondenta si se va ajunge la adoptarea acestei forme.

"Ce s-a intamplat la noi din 2000 incoace, de cand practic a fost o migratie masiva, este de natura sa faca chiar urgenta aceasta lege, cu atat mai mult cu cat, conform normelor OSCE, nu poti schimba legislatia electorala cu cateva luni inainte de scrutin. Si atunci , mentinem in dezbatere publica, asteptam contributia tuturor celor interesati si avizati pentru a obtine un proiect de lege cat mai bun si va trebui sa votam aceasta lege in Parlament in 2011, astfel incat in 2012 , printr-o buna campanie de comunicare publica, legea sa poata intra in vigoare", a spus ministrul.

Intrebat in legatura cu criticile PSD diaspora si ale PNL privind aceasta lege, Baconschi a spus ca ii invita pe toti cei care au nemultumiri sa se implice in dezbaterea actului normativ.

Uioreanu: Proiectul privind votul prin corespondenta legifereaza furtul

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO