Audieri cu șicane în Parlament. Ironiile pregătite de aleșii PSD pentru miniștrii propuși

Ultima actualizare: 29-10-2019 19:57

Dincolo de derapaje, au avut loc cele mai lungi audieri din istoria recentă. Aleşii de la PSD n-a mai votat pe bandă rulantă aşa cum se întâmplă la investirea guvernelor lor şi au avut pregătite multe şicane.

De pildă, pe ministrul propus în fruntea Internelor l-au ironizat pentru că are certificat de revoluţionar, fiind din Caransebeş, iar pe cel propus la Sănătate chiar USR-ul l-a avertizat că este implicat într-un caz de malpraxis.

Victor Sebastian Costache propus pentru Ministerul Sănătăţii şi-a susţinut cauza în fata aleşilor din comisiile de specialitate cu o declaraţie şocantă.

Victor Sebastian Costache, ministru propus pentru Sănătate: ”Aruncăm în fiecare an multe inimi şi mulţi plămâni". De profesie chirurg cardiovascular, acelaşi Costache este cercetat într-un caz de malpraxis.

Emanuel Ungureanu, deputat USR: ”Noi cei de la USR ţinem foarte mult la integritate".

Victor Sebastian Costache, ministru propus pentru Sănătate: "În momentul în care mi se va schimba calitatea de suspect şi voi fi găsit culpabil în ac speţă îmi voi prezenta demisia primului-ministru".

Costache îşi doreşte ca, în timp, să se modifice modul de organizare a rezidenţiatului, însă până atunci vrea ca acest conscurs să se organizeze în decembrie cel târziu. Tot el este un susţinător al vaccinării obligatorii.

Victor Sebastian Costache, ministru propus pentru Sănătate: ”Sunt prin construcţie un personaj care se opune soluţiilor radicale".

Liberalul propus să preia şefia internelor îşi doreşte să desecretizeze documentele care vizează mitingul diasporei din 10 august dar şi intervenţia brutală a jandarmilor.

Marcel Vela, ministru propus pentru Interne: "Faptul că se menţine secretizat creează neîcredere în instituţiile statului".

Iar colegii au întrebat insistent de ce are certificat de revoluţionar, din moment ce în decembrie 1989, se afla la Caransebeş, un oraş în care nu au fost evenimente violente.

Marcel Vela, ministru propus pentru Interne: ”Am luat certificatul ca să îi arăt în timp nepoatei mele că bunicul ei a fost un revoluţionar rebel".

Şeful statului major al armatei şi-a dat demisia din funcţie ca să preia apărarea. Nicolae Ciuca a fost taxat de colegi pentru că a sărit din funcţia militară direct în cea politică.

Nicolae Ciuca, ministru propus pentru Apărare: „În momentul de faţă nu sunt membru de partid, mi-am înţeles rolul pur tehnic în acest guvern şi am acceptat rolul".

Şeful de la Mediu are obiective măreţe legate de împăduriri şi reducerea deşeurilor şi se mândreşte cu calităţile sale fizice.

Pe ministrul care ar trebui să gestioneze fondurile europene, Ioan Marcel Boloș, l-au susţinut nu doar colegii săi ci şi aleşii din opoziţie. Au votat pentru el fostul premier Victor Ponta, partidul sau declarându-se împotriva cabinetului Orban, dar şi ministrul demis al Finanţelor. Aceştia au lucruat cu Boloș şi i-au recunoscut calităţile. Viitorul posibil şef de la Agricultură a fost taxat de colegi că are un program de guvernare prea subţire, dar l-au votat cu toţii. La sfârşit, ministrul propus şi-a făcut poze cu cei din comisie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO