Au liber spre Victoria! Noul Guvern se pune pe treaba!

23-12-2008 00:00


Noul guvern are unda verde sa se instaleze la Palatul Victoria, iar marti dupa cum a anuntat premierul, se va reuni la prima sedinta.


Luni seara membrii cabinetului, in frunte cu prim ministrul, au depus la Palatul Cotroceni, juramantul de investitura, in fata presedintelui Traian Basescu.

La ceremonie au participat Patriarhul Daniel, membrii Curtii Constitutionale, sefii celor doua Camere ale Parlamentului, dar si circa 200 de senatori si deputati.

Rand pe rand, membrii noului Cabinet au depus juramantul in fata presedintelui Traian Basescu. Ceremonia a fost intrerupta, insa pentru scurt timp din cauza unui stilou, ramas fara cerneala, chiar in momentul in care noul ministru al Sanatatii isi dadea semnatura.

Colega de la Tineret a lui Ion Bazac, Monica Iacob-Ridzi a parut coplesita de emotii. A dat mana cu seful statului, dar a uitat de presedintii celor doua camere ale Parlamentului si a facut cale intoarsa, cand Mircea Geoana i-a atras atentia.

Dupa juramant a luat cuvantul presedintele tarii, care a spus ca Guvernul condus de Emil Boc reprezinta un compromis politic in interes public.

Traian Basescu a enumerat si cateva dintre prioritatile pe care Cabinetul PDL-PSD ar trebui sa le aiba in vedere: educatia, reforma administrativa, dar si revizuirea Constitutiei. Nu a uitat insa Guvernul care tocmai si-a incheiat mandatul.

La finalul ceremoniei, Traian Basescu a ciocnit o cupa de sampanie cu membrii noului executiv si a urmat traditionala poza de grup, in care, ministrii au afisat zambete largi in fata aparatelor foto si camerelor de filmat.

VIDEO PROTVPLUS.RO