Ambasadorul Rusiei în România: Pentru unirea cu R. Moldova vă propun calea referendumului, ca în Crimeea

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Valeri Kuzmin
Inquam

Ambasadorul Federației Ruse la București, Valeri Kuzmin, a declarat, la Suceava, unde a participat la un seminar pe teme economice că România și Republica Moldova pot să aleagă calea referendumului dacă vor să se unească.

"În România, nu de puține ori am auzit care ar fi partea legală, sau cum ar trebui să se unească România cu Republica Moldova: în baza dreptului istoric sau cu ajutorul referendumului. Având în vedere că aveți aceste detalii, eu v-aș propune să mergeți pe ideea referendumului, ținând cont că o astfel de situație s-a întâmplat în Crimeea", a spus Kuzmin, potrivit News Bucovina.

El a afirmat că în Crimeea s-a organizat un referendum pentru alipirea la Federația Rusă la care participarea a fost de peste 90 la sută și că această voință a populației din această regiune nu este recunoscută în timp ce Kosovo, unde nu s-a organizat referendum, este recunoscut că stat de foarte multe țări, menționând că mai mult de 22 de țări europene au votat pentru recunoașterea Kosovo, dar că din acestea nu face parte și România.

Rectorul Universității "Ștefan cel Mare" din Suceava, Valentin Popa, i-a atras atenția ambasadorului că la acest seminar a fost prea puțină economie și că a fost mai mult politică și că acum se fac chiar și cursuri pentru a identifica manipularea, notează Radio Chisinau.

"In universitate suntem obișnuiți să ascultăm toate punctele de vedere și astăzi trebuie să învățăm și chiar să facem cursuri pentru a ne feri de manipulare pentru că suntem conștienți să suntem înconjurați de tehnici de manipulare din toate părțile", a spus Valentin Popa.

Kuzmin a fost ambasadorul Rusiei în Republica Moldova în perioada 2007-2012.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO