Ambasadorul Marii Britanii: Este extraordinar ca in Parlamentul Romaniei sunt infractori condamnati

19-07-2012 15:42

Martin Harris

Ambasadorul Marii Britanii, Martin Harris, declara ca politicienii romani de la toate partidele sunt responsabili pentru constatarile din raportul CE privind MCV, el comentand ca "este extraordinar ca in Parlament sunt infractori condamnati".

"Politicienii din Romania, de la toate partidele, au o responsabilitate in mod deosebit. Parlamentul trebuie sa faca o curatenie interna. Este extraordinar ca infractori condamnati sunt inca parlamentari", afirma Harris, intr-un comentariu postat joi pe blogul sau.

El arata ca in raportul Comisiei Europene sunt exprimate ingrijorari privind criza politica recenta din Romania, fiind semnalate ca binevenite asigurarile si actiunile premierului Victor Ponta de a raspunde acestor ingrijorari.

Harris precizeaza ca in raport sunt mentionate insa si performanta DNA, mai buna gestionare a duratei proceselor de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, precum si faptul ca CSM si-a jucat rolul cand a trebuit sa raspunda amenintarilor la adresa justitiei.

Ambasadorul britanic mai arata ca o abordare coerenta a tuturor institutiilor implicate, din domeniile juridic, executiv si legislativ, este cheia pentru asigurarea succesului reformei justitiei.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO