Alina Gorghiu: PSD va face orice demers pentru ca votul prin corespondenta sa nu se aplice. Ponta imparte electoratul roman

Dată publicare: 18-04-2015 12:32
Dată actualizare: 21-04-2015 07:05


alina gorghiu agerpres

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu considera ca PSD "va face absolut orice demers" pentru ca votul prin corespondenta sa nu poata fi pus in aplicare la viitoarele alegeri.

"Problema cu votul prin corespondenta este ca e o pacaleala a lui Ponta. Este cel mai serios demers pe care noi il facem si l-am facut, am facut zeci de dezbateri pe acest subiect, am depus proiectul, l-am trimis catre toate grupurile parlamentare, l-am transmis catre cabinetul premierului, numai ca premierul imparte electoratul din Romania in functie de frustrarile domniei sale din alegeri, in electorat PSD si restul lumii. Daca nu a fost electorat PSD, e prost, desi diaspora trimite in tara mai multi bani decat investitiile straine directe", a spus Gorghiu, intr-o conferinta de presa, potrivit Agerpres.

Liderul PNL a afirmat ca exista diferente "de la cer la pamant" intre discursul public al PSD si cel din interiorul comisiei care a dezbatut problema votului prin corespondenta si ca nepunerea in aplicare a acestui vot este "modalitatea sadica a lui Victor Ponta de a pedepsi electoratul care nu l-a votat".

"Din pacate, daca il intrebi pe presedintele PSD, public, ce ziceti domnule presedinte de acest proiect, spune da, vedem, teoretic votul prin corespondenta este un lucru in regula, dar de la declaratii la discursul real, din interiorul comisiei, sa stiti ca este o diferenta ca de la cer la pamant. Este acelasi discurs dublu, aceeasi ipocrizie. Intuiesc ca PSD va face absolut orice demers pentru ca votul prin corespondenta sa nu se aplice. (...) Nu o sa-l treaca, pentru ca este modalitatea lui sadica de a pedepsi electoratul care nu l-a votat", a mai spus Alina Gorghiu.

Gorghiu a atras atentia ca proiectul privind votul prin corespondenta ar trebui votat pana la sfarsitul actualei sesiuni parlamentare sau intr-o sesiune extraordinara, inainte de luna septembrie, daca se doreste ca acesta sa functioneze la alegerile parlamentare de anul viitor.

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO