Alegeri prezidentiale 2014. Surse: Klaus Iohannis, desemnat candidatul Partidului National Liberal la presedintie

Ultima actualizare: 24-07-2014 07:10
Klaus Iohannis

Presedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat luni de Delegatia Permanenta drept candidatul partidului la alegerile prezidentiale din noiembrie, anunta surse citate de Mediafax.

Conform surselor mentionate, Klaus Iohannis a obtinut un numar de voturi aproape dublu fata de Antonescu, din partea membrilor Delegatiei Permanente a PNL.

Astfel, pentru Klaus Iohannis au optat 110 membri ai Delegatiei Permanente, in timp ce pentru Crin Antonescu au votat doar 56.

PDL a votat absorbtia Fortei Civice, urmand ca PDL sa fie absorbit de PNL

Reprezentantii PDL reuniti luni in sedinta Colegiului Director au votat pentru fuziunea prin absorbtie cu Forta Civica, inregistrandu-se doar un vot impotriva si doua abtineri.

"Colegiul Director a votat pentru fuziunea prin absorbtie cu FC, a fost un vot impotriva si doua abtineri si restul pentru aceasta fuziune", au precizat surse citate de Mediafax.

In urma fuziunii, care va fi validata in Conventia Nationala a PDL de sambata, Ungureanu va primi o functie de prim-vicepresedinte al partidului.

Mihai Razvan Ungureanu a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca va pune umarul la intarirea PDL si a dreptei, precizand ca viitoarea fuziune intre PNL si PDL este ceea ce astepta si ca nu exista compromis care sa nu se poata face, adaugand ca se vorbeste mult despre unitatea dreptei dar se face foarte putin in acest sens. "Am decis sa primesc functia de prim-vicepresedinte in cadrul PDL", a spus Ungureanu, precizand ca, in discutiile avute cu PDL, si-a exprimat optiunea de a fi doar membru simplu dar, din respect pentru colegii sai din Forta Civica si ca garantie a implicarii totale a acestui partid in constructia de viitor politic a dreptei, se vede nevoit sa accepte aceasta functie.

De altfel, Mihai Razvan Ungureanu a precizat ca aceasta functie de prim-vicepresedinte are caracter temporar, pentru ca, in urma contopirii celor doua partide, echipa de conducere a noului partid va avea o cu totul alta structura, in urma alegerilor interne.

Ungureanu a mai declarat ca nu renunta la candidatura la Presedintie si ca pune la dispozitia deciziei PNL si PDL aceasta candidatura, dar si proiectul sau politic.

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a anuntat luni, la finalul sedintei Colegiului Director, ca democrat-liberalii au aprobat, cu unanimitate de voturi, protocolul de fuziune prin comasare cu PNL si Statutul noului partid. Noul partid rezultat din fuziunea PDL si PNL va fi un "partid de centru-dreapta puternic, care sa castige toate alegerile de acum inainte", a declarat Blaga.

Liderul PDL a mai precizat ca, in aceeasi sedinta, a fost aprobata si fuziunea intre partidul Forta Civica si PDL. Blaga a aratat ca democrat-liberalii au aprobat protocolul de fuziune cu FC, acest lucru urmand sa se "materializeze" in prima din cele trei conventii de sambata ale PDL si ale FC. "De asemenea, am aprobat cu unanimitate de voturi protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL si PNL, statutul noului partid si programul politic", a apus liderul PDL.

"Facem toate aceste lucruri nu pentru functii, ci pentru a crea un puternic partid de centru-dreapta care sa propuna un program solid romanilor si care sa castige toate alegerile de aici inainte, si cele prezidentiale din 2016, si cele locale, un partid care va avea mai mult de jumatate din primarii Romaniei si care are baze foarte puternice pentru a se manifesta in viitoarele campanii electorale", a adaugat Blaga.

La randul sau, presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, care a fost prezent la sedinta Colegiului Director al PDL, a precizat ca fuziunea dintre partidul sau si PDL "este dovada ca reprezentantii acestor formatiuni politice nu sunt doar teroreticieni ai unitatii dreptei".

"Fuziunea este dovada ca nu suntem doar teoreticieni ai unitatii dreptei si ca gandim schimbarea in bine a Romaniei, pas cu pas, asa cum se cuvine, strangand toate paraiele impreuna, un fluviu care trebuie sa spele malul pe care l-a asezat peste Romania PSD", a precizat Mihai Razvan Ungureanu dupa sedinta Colegiului Director al PDL.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO