Adrian Papahagi: "Aceasta separatie, ca NU se face politica in scoli, mi se pare o imbecilitate"

Ultima actualizare: 06-11-2012 12:36
Adrian Papahagi

Vicepresedintele Fundatiei Crestin-Democrate, Adrian Papahagi, sustine ca separatia dintre scoala si politica este "o imbecilitate", deoarece tinerii sunt crescuti "intr-o ruptura totala de politic". 

Adrian Papahagi a spus, marti, la lansarea filialei Targu Mures a Fundatiei Crestin-Democrate (FCD), ca i se pare "o imbecilitate" separatia dintre scoala si politica.

Potrivit lui Papahagi, rectorii, directorii si inspectorii au oricum "afilieri politice sau optiuni politice", iar tinerii ar trebui sa aiba in fata lor si "politicieni de stanga si de dreapta si de centru" care sa ii convinga intr-un fel sau altul.

"Pentru mine, va spun sincer, aceasta separatie, ca nu se face politica in scoli, mi se pare o imbecilitate. Stim bine ca rectorii, directorii, inspectorii au cu totii sau afilieri politice sau optiuni politice. Stim bine ca fiecare dintre noi avem optiuni politice, a creste tinerii intr-o ruptura totala de politic este o imbecilitate, ei ajung la 18 ani sa voteze, sunt cetateni si nu stiu, daca-i intrebi repede, care e diferenta de conceptie asupra egalitatii la stanga si la dreapta.

E vreo diferenta? Nu sunt in stare sa spuna. Eu cred ca e important ca tinerii sa vada in fata lor si politicieni de stanga si de dreapta si de centru samd, care sa le explice aceste valori politice", a spus Papahagi.

Potrivit acestuia, daca politicienii ar prezenta valorile, nu ar insemna ca ar face propaganda, pentru ca tinerii au posibilitatea de a decide cine i-a convins si cine nu. Prezentarea valorilor politice in fata tinerilor ar reprezenta "o pregatire inspre cetatenie", a adaugat Papahagi.

Acesta a prezentat FCD celor cateva zeci de studenti prezenti la lansare drept "un think thank cu rolul de a scrie, a face intalniri, a promova niste valori" de dreapta si "cel mai mare partid al dreptei" - PDL.

"PDL este un partid care are nevoie in continuare de foarte multa gandire doctrinara si sa se converteasca integral, fiindca are un trecut de stanga, sa se converteasca integral la valorile populare, la valorile crestin-democrate, la dreapta, cu poate mai mult accent liberal in economie si mai mult accent crestin-democrat in tot ce inseamna traditie, valori, traditie morala si asa mai departe", a afirmat Papahagi.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO