Adrian Nastase: Iuda despre care vorbeam pe blog nu este Victor Ponta si nu spun acum cine este

13-05-2013 14:21


Adrian Nastase

Adrian Nastase a declarat, luni, ca acel "Iuda" despre care sustine intr-o postare pe blog ca ar fi tradat nu este in niciun caz premierul Victor Ponta, precizand ca nu doreste sa divulge identitatea personajului.

Intrebat de jurnalisti, la iesirea de la instanta suprema, care judeca recursurile din dosarul "Zambaccian", cine este "ucenicul tradator, acel Iuda" despre care vorbeste intr-o postare de pe blogul personal, Adrian Nastase a spus: "Daca doream sa personalizez unele dintre punctele de vedere sau unele dintre chestiunile respective, le-as fi spus atunci".

Fostul premier a mai spus ca sunt multe lucruri pe care le tine pentru el. "Sa fiu foarte sincer, prefer sa nu ma uit inapoi la unele dintre lucrurile ce m-au afectat de-a lungul ultimelor luni", a adaugat Nastase.

Intrebat daca acest personaj este Victor Ponta, Nastase a raspuns: "Nu, in niciun caz nu este vorba despre el".

Totodata, intrebat daca este vorba despre un membru al PSD, Nastase a spus: "Este vorba despre cineva despre care n-am sa vorbesc acum".

Adrian Nastase a mai aratat ca nu a folosit un ton acuzator in acea postare. "Nu, n-am acuzat. Am facut o referire intr-un context in care, mult privind in urma la propia noastra viata, la ce mi s-a intamplat, constatam anumite lucruri. Unele chestiuni sunt pentru un public mai larg, unele pentru jurnalul nostru personal", a precizat Nastase.

Intrebat cum a petrecut sarbatorile de Pasti, Adrian Nastase a spus ca a fost alaturi de familie la resedinta din Cornu.

"A fost intr-adevar foarte frumos si a fost ca o compensare pentru ceea ce nu s-a intamplat de Craciun. in afara de ceea ce inseamna nevoia de libertate, fiecare stie ce inseamna incercarea de a fi singur in momente de sarbatoare. A fost important pentru mine sa fiu alaturi de familie", a mai spus Nastase.

Intrebat daca fiul lui cel mare, Andrei, s-a inscris in PSD, Adrian Nastase a raspuns negativ.

Fostul premier Adrian Nastase a scris pe blogul sau, intr-o postare din 4 mai intitulata "Despre suferinta si inviere", ca a pregatit "gradina de la Cornu pentru primavara" si a citit diverse carti in ultimele zile, desi gandurile sale sunt "innorate", precizand ca "s-a oprit mai mult asupra ucenicului Iuda".

"M-am oprit mai mult asupra ucenicului Iuda (citisem, mai demult, si o carte interesanta despre el, «re-evaluat»). Remuscarea lui este tardiva. Ea nu mai poate schimba istoria. «Gresit-am de am vandut sange nevinovat», spune el arhiereilor atunci cand afla ca Iisus a fost condamnat la moarte, arunca argintii in templu si se spanzura. Din pacate, evenimentele vietii sunt irepetabile", a scris fostul premier in postarea de pe blogul sau.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO