20 august este ziua in care partidele politice aleg "directia" tarii. "Codul Fiscal este mult mai important pentru romani"

Alina Gorghiu, copresedinte PNL, si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu - AGERPRES

Reprezentantii partidelor se vor intalni joia viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru discutii tehnice cu privire la reexaminarea Codului fiscal, a anuntat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

"In urma discutiilor informale care au avut loc in pregatirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10,00, pentru intalnirea tehnica, la sediul Parlamentului. Discutiile tehnice vor fi urmate de discutii politice pana la inceperea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015", a scris Predoiu vineri pe Facebook.

La inceputul lunii, liberalii au propus "data de 17 august pentru o prima discutie pe tema macrostabilitatii, respectiv a Codului fiscal, incheierea unui nou acord cu FMI, BM si CE si pe tema legii salarizarii personalului bugetar". Liderii PNL isi exprimau insa si disponibilitatea pentru stabilirea unei alte date agreate de comun acord de toate partidele, inainte de sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Ulterior, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis liderilor formatiunilor politice din Parlament o invitatie la dialog pe tema noului Cod fiscal, consultarile fiind propuse pentru data de 19 august, la ora 10,00. Invitatia a fost adresata premierului Victor Ponta, presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, copresedintilor ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, precum si liderului grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a salutat, vinerea trecuta, initiativa venita din partea UNPR de realizare a unei discutii intre partidele parlamentare pe tema Codului fiscal si a confirmat prezenta ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la aceasta actiune.

Citește și
tariceanu - agerpres
Calin Popescu Tariceanu: "Disputa pe Codul Fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Copresedintele PNL Alina Gorghiu spera ca la consultarile din 20 august formatiunile politice sa negocieze un Cod fiscal sustenabil. "Am agreat in discutii informale data de 20 august si speram ca toata lumea sa fie prezenta si sa vina cu deschiderea spre a negocia un Cod fiscal sustenabil", a declarat Gorghiu, vineri, conform Agerpres.

Ea a precizat ca au existat discutii informale aproape cu toate formatiunile politice, cu exceptia UDMR, liderul Uniunii fiind plecat in concediu.

Ministrul Eugen Nicolicea si senatorul Haralambie Vochitoiu vor participa dn partea UNPR la intalnirea partidelor politice parlamentare pe tema Codului fiscal, care se va desfasura pe 20 august, la Palatul Parlamentului. Potrivit unui comunicat de presa, cei doi sunt specialisti care au experienta si pregatirea necesare pentru sustinerea tehnica a punctelor de vedere ale Uniunii pe aceasta tema.

"UNPR isi exprima speranta ca formatul convenit va conduce la o discutie tehnica solida privind Codul fiscal, inaintea unei discutii politice necesara. UNPR isi asuma rolul de punte de dialog intre lideri si institutii si considera ca toti participantii trebuie sa vizeze in primul rand solutiile propriu-zise, si nu eventuale castiguri politice sau de imagine", se arata in comunicatul citat.

UNPR precizeaza ca, "fie ca sunt la Putere, fie ca sunt in Opozitie, toate partidele au obligatia sa trateze aceste discutii cu maxima responsabilitate, gandindu-se la interesul national, adica la siguranta si la prosperitate, atat la nivelul societatii, cat mai ales la nivelul fiecarei familii in parte".

"Codul fiscal este mult mai important pentru romani si pentru Romania decat ar putea fi vreodata confruntarile sterile dintre partide. Din acest motiv, UNPR promoveaza dialogul, constructia si buna-credinta in abordarea tuturor temelor de interes pentru tara si pentru cetateni", se mai arata in comunicat.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ponta: Pentru mine,
Ponta: Pentru mine, "linia rosie" a consultarilor pe tema Codului Fiscal este TVA de 20%

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, ca pentru el "linia rosie" a consultarilor cu partidele parlamentare pe tema noului Cod Fiscal o reprezinta reducerea TVA la 20%.

Calin Popescu Tariceanu:
Calin Popescu Tariceanu: "Disputa pe Codul Fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice"

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, considera ca "disputa pe Codul fiscal nu are nimic de a face cu argumentele economice".

Dragnea e de acord cu discutiile pe Codul Fiscal si il trimite pe Teodorovici la PNL si UNPR. Ponta:
Dragnea e de acord cu discutiile pe Codul Fiscal si il trimite pe Teodorovici la PNL si UNPR. Ponta: "E o mare greseala"

In vreme ce premierul si unii membri ai Guvernului nu vor ca noul Cod Fiscal sa fie discutat inainte de votul din Parlament, liderul interimar al PSD a imbratisat aceasta idee.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.