20 august este ziua in care partidele politice aleg "directia" tarii. "Codul Fiscal este mult mai important pentru romani"

14-08-2015 14:57

Alina Gorghiu, copresedinte PNL, si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu - AGERPRES

Reprezentantii partidelor se vor intalni joia viitoare, la Palatul Parlamentului, pentru discutii tehnice cu privire la reexaminarea Codului fiscal, a anuntat prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu.

"In urma discutiilor informale care au avut loc in pregatirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20.08.2015, ora 10,00, pentru intalnirea tehnica, la sediul Parlamentului. Discutiile tehnice vor fi urmate de discutii politice pana la inceperea sesiunii extraordinare parlamentare din 24.08.2015", a scris Predoiu vineri pe Facebook.

La inceputul lunii, liberalii au propus "data de 17 august pentru o prima discutie pe tema macrostabilitatii, respectiv a Codului fiscal, incheierea unui nou acord cu FMI, BM si CE si pe tema legii salarizarii personalului bugetar". Liderii PNL isi exprimau insa si disponibilitatea pentru stabilirea unei alte date agreate de comun acord de toate partidele, inainte de sesiunea extraordinara a Parlamentului.

Ulterior, si presedintele UNPR, Gabriel Oprea, a transmis liderilor formatiunilor politice din Parlament o invitatie la dialog pe tema noului Cod fiscal, consultarile fiind propuse pentru data de 19 august, la ora 10,00. Invitatia a fost adresata premierului Victor Ponta, presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, copresedintilor ALDE Calin Popescu-Tariceanu si Daniel Constantin, copresedintilor PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintelui UDMR, Kelemen Hunor, precum si liderului grupului parlamentar al minoritatilor nationale, Varujan Pambuccian.

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a salutat, vinerea trecuta, initiativa venita din partea UNPR de realizare a unei discutii intre partidele parlamentare pe tema Codului fiscal si a confirmat prezenta ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, din partea PSD, la aceasta actiune.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu spera ca la consultarile din 20 august formatiunile politice sa negocieze un Cod fiscal sustenabil. "Am agreat in discutii informale data de 20 august si speram ca toata lumea sa fie prezenta si sa vina cu deschiderea spre a negocia un Cod fiscal sustenabil", a declarat Gorghiu, vineri, conform Agerpres.

Ea a precizat ca au existat discutii informale aproape cu toate formatiunile politice, cu exceptia UDMR, liderul Uniunii fiind plecat in concediu.

Ministrul Eugen Nicolicea si senatorul Haralambie Vochitoiu vor participa dn partea UNPR la intalnirea partidelor politice parlamentare pe tema Codului fiscal, care se va desfasura pe 20 august, la Palatul Parlamentului. Potrivit unui comunicat de presa, cei doi sunt specialisti care au experienta si pregatirea necesare pentru sustinerea tehnica a punctelor de vedere ale Uniunii pe aceasta tema.

"UNPR isi exprima speranta ca formatul convenit va conduce la o discutie tehnica solida privind Codul fiscal, inaintea unei discutii politice necesara. UNPR isi asuma rolul de punte de dialog intre lideri si institutii si considera ca toti participantii trebuie sa vizeze in primul rand solutiile propriu-zise, si nu eventuale castiguri politice sau de imagine", se arata in comunicatul citat.

UNPR precizeaza ca, "fie ca sunt la Putere, fie ca sunt in Opozitie, toate partidele au obligatia sa trateze aceste discutii cu maxima responsabilitate, gandindu-se la interesul national, adica la siguranta si la prosperitate, atat la nivelul societatii, cat mai ales la nivelul fiecarei familii in parte".

"Codul fiscal este mult mai important pentru romani si pentru Romania decat ar putea fi vreodata confruntarile sterile dintre partide. Din acest motiv, UNPR promoveaza dialogul, constructia si buna-credinta in abordarea tuturor temelor de interes pentru tara si pentru cetateni", se mai arata in comunicat.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26