Zlatko Saracevici, legendă a handbalului croat, a decedat la vârsta de 59 de ani

22-02-2021 09:26


Zlatko Saracevici

Zlatko Saracevici, antrenorul echipei de handbal femin Podravka Koprivnica, la care evoluează şi portarul român Iulia Dumanska. a decedat, duminică, după un meci de campionat, la vârsta de 59 de ani, în urma unui atac de cord, informează presa croată.

După victoria obţinută în campionat de Podravka în meciul cu Lokomotiva Zagreb, 32-29, Saracevici o ducea acasă cu maşina pe antrenoarea portarilor Barbara Stancin când i s-a făcut rău la un semafor, scrie News.ro. 

Stancin a chemat o ambulanţă, care l-a transportat pe tehnician la spital. Medici au încercat fără succes să-l resusciteze pe Saracevici, timp de 40 de minute.

Zlatko Saracevici a început handbalul la Banja Luka şi în cariera de jucător a trecut pe la echipe ca Nimes, Creteil, Bordeaux, Istres şi Veszprem.

El a câştigat medalia de aur la Campionatul Mondial din 1986, din Elveţia, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Seul, din 1988, ambele cu reprezentativa Iugoslaviei, medalia de aur la JO din 1996, de la Atlanta, medalia de argint, la CM din 1995, din Islanda, şi bronz la Campioantul European din 1994, din Portugalia, cu Croaţia.

Ca antrenor, Saracevici a pregătit echipe ca RK Zagreb, Dubrovnic şi a fost secund la naţionala Croaţiei. El antrena echipa Podravka din 2018 şi urma să-şi încheie contractul în vară.

 

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO