Ziua Nationala a Frantei. Parada militara impresionanta si focuri de artificii in centrul Parisului


Ultimul update: Miercuri 17 Iulie 2013 06:51
Sursa: Mediafax
Data publicarii: Duminica 14 Iulie 2013 11:51
Categorie: Stiri externe

GALERIE FOTO. Ca in fiecare an de Ziua nationala, in centrul Parisului a fost organizata o impresionanta parada militara, urmata de un spectacol aerian, iar seara se va incheia cu focuri de artificii.

14 iulie marcheaza luarea cu asalt, in anul 1789, a inchisorii regale Bastilia. Caderea ei in mainile revolutionarilor a marcat in mod simbolic sfarsitul vechiului regim.

Din anul 1880, pe 14 iulie este sarbatorita Ziua nationala a Frantei. La parada militara de pe Champs Elysee vor participa 4.800 de soldati, peste 240 de cai si 265 de vehicule militare.

La evenimentul de astazi a fost prezent si presedintele Frantei, Francois Hollande.

Dupa defilarea trupelor terestre, a cavaleriei si a blindatelor, principala strada a Parisului a fost survolata de 58 de avioane si 35 de elicoptere, intr-un spectaculos show aerian.

Un detasament al armatei din Mali, invitat de onoare Parada militara a fost deschisa de un detasament al armatei din Mali formata din 60 de soldati, urmat de steagurile a 12 tari africane angajate alaturi de armata franceza in operatiunea Serval de eliminare a fortelor islamiste ce pusesera stapanire pe o parte a statului Mali.

Un detasament al MINUSMA, fortele ONU care se ocupa acum de operatiunile de mentinere a pacii, a defilat pe Champs Élysées.

Concerte si alte evenimente vor avea loc in majoritatea localitatilor Frantei.

Seara, mii de oameni se vor aduna langa Turnul Eiffel, pentru a admira focurile de artificii si vor avea ce sa vada. In decurs de 35 de minute, vor fi lansate 25.000 de rachete.

Seful statului francez s-a decis sa reia traditia interviului televizat dat de la Élysée cu aceasta ocazie. Pe durata a 30 de minute, Hollande va fi intervievat de Claire Chazal de la TF1 si Laurent Delahousse de la France 2.

Premierul Frantei, despre Romania in Schengen: Trebuie sa primeasca aderarea cu frontierele aeriene
Mesajul lui Traian Basescu adresat lui Hollande, dupa
FULLSCREEN
Ziua Nationala a Frantei. Parada militara impresionanta si focuri de artificii in centrul Parisului
  • /

Sursa: Mediafax Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO