Zi de naștere inedită pentru un băiat din SUA, care și-a pierdut părinții din cauza COVID-19

Dată publicare: 30-11-2020 08:51
Dată actualizare: 30-11-2020 09:36


Un băieţel de cinci ani din oraşul texan San Antonio a avut o zi de naştere inedită, la care au participat zeci de vecini şi chiar oameni din zone mai îndepărtate ale Statelor Unite.

Copilul şi-a pierdut ambii părinţi din cauza pandemiei, iar oamenii din comunitate şi-au dat mâna ca să îl ajute să treacă peste momentul dificil. Și o fetiță de 11 ani, care a trecut prin aproape 50 de operații, a avut parte de o surpriză de proporții.

A fost o petrecere așa cum orice copil de cinci ani şi-ar dori de ziua lui. Moş Crăciun, dinozauri şi multe jucării. Bunica băieţelului a fost cea care a venit cu ideea.

În faţa casei din San Antonio, Texas, parada auto a durat aproape o oră. Toţi au venit să-l sărbătorească pe Raiden, băieţelul care şi-a pierdut ambii părinţi în pandemie. Tatăl copilului a luat virusul de la locul de muncă şi a murit la scurt timp. După doar câteva luni, şi mama lui a încetat din viaţă, din cauza complicaţiilor produse de coronavirus. A fost o lovitură cruntă pentru Raiden.

Rozie Salinas, bunică: "Mi-a spus că-şi doreşte să-i aibă înapoi ca adulţi. Pentru că acum el crede că sunt îngeri. Şi că ne protejează şi veghează asupra noastră."

Bunica băieţelului - cea care are grijă de el acum - e copleşită de valul de susţinere venit din partea întregii comunităţi.

În altă parte a Statelor Unite, în Kentucky, tot comunitatea, rudele şi prietenii i-au oferit unei fetiţe de 11 ani un cadou de neuitat înaintea celei de-a 48-a operaţii. Ryan s-a născut cu o malformaţie congenitală a coloanei vertebrale. Pentru că nu au putut să fie alături de ea, prietenii şi-au arătat susţinerea de la etajul 9 al unei parcări.

Hannah Robb, prietenă: "A apucat să ne vadă înainte să intre în operaţie şi ştie că sunt oameni care o susţin, care aşteaptă să se facă bine şi care vor să o vadă ieşită când mai repede din spital, să revină pe scenă şi să fie din nou Ryan cea pe care o ştim."

Fetiţa participă frecvent la concursuri de frumuseţe, iar prietenii ei spun că, data viitoare, o vor aclama nu pe acoperişul unei parcări, ci dintr-o sală de spectacole plină până la refuz.


VIDEO PROTVPLUS.RO