Zeci de muncitori români, angajați pe un șantier din Germania, lăsați pe drumuri și fără salarii


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Sursa: swp.de
Data publicarii: Sambata 13 Octombrie 2018 13:17
Categorie: Stiri externe
români Germania

Autoritățile germane au făcut o descidere la șantierul Sedelhöfe din Ulm, unde aproximativ 40 de muncitori, cei mai mulți români, s-au trezit peste noapte fără loc de muncă și salarii neplătite. 

Muncitorii, care nu și-au mai primit de o lună și jumătate salariile, și-au încetat activitatea la începutul săptămânii. În același timp, firma angajatoare a primit vestea că rămâne fără lucrarea subcontractată de la o firmă din Berlin, relatează swp.de.

”Au existat întârzieri și probleme de calitate”, a declarat Volker Hein, manager de proiect. Astfel, patronul firmei și-a anunțat angajații că a fost anulat contractul, apoi a dispărut fără urmă, fără să plătească salariile restante.

Autoritățile verifică acum dacă au fost respectate condițiile impuse de legislația germană privind salariul minim și plata asigurărilor sociale.

Unul dintre muncitori a spus că plata era de 12 euro pe oră, mai mult decât salariul minim, dar că plățile nu au fost făcute la timp. Timp de șase săptămâni, el și colegii lui nu au primit nici un ban. ”Am de primit 3.200 de euro”, a spus un român de 42 de ani.

Pe lângă faptul că nu au fost plătiți și că au rămas fără loc de muncă, muncitorii au rămas și în stradă pentru că firma nu a mai plătit de două luni chiria pentru locuințe.

Firma din Berlin a anunțat că le va plăti tuturor muncitorilor o parte din salarii din propriul buzunar și astfel românii se vor putea întoarce acasă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: swp.de

Românii, în căutarea unor venituri mai mari la târgurile de joburi: ”Dăm salariu mic, dar avem prime”
VIDEO PROTVPLUS.RO