„Bucătarul lui Putin”, dat în judecată după ce 130 de copii au făcut dizenterie

Dată publicare: 06-03-2019 23:19
Dată actualizare: 06-03-2019 23:24


Evghenii Prigojin si Vladimir Putin

Un grup de părinți din Moscova a dat în judecată o firmă de catering deținută de omul de afaceri Yevgeniy Prigozhin, supranumit „bucătarul lui Putin”, după ce 130 de copii de grădiniță s-au îmbolnăvit. Ei consumaseră mâncarea livrată de firma acestuia.

 

Procurorul anticorupție Lyubov Sabol a anunțat marți pe Twitter că Prigozhin, un apropiat de-al președintelui rus Vladimir Putin, și-a asumat răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor și a decis să le ofere o compensație părinților ai căror copii s-au îmbolnăvit, scrie Newsweek.

Nu este prima dată când compania lui Prigozhin a ajuns în atenția publică. În 2018, procurorul special Robert Mueller l-a acuzat pe omul de afaceri rus că a condus Agenția de Cercetare a Internetului, pentru a influența alegerile prezidențiale americane din 2016 în favoarea lui Donald Trump.

Compania de catering a lui Prigozhin este cea care livrează alimente Kremlinului. Despre el se spune că ar conduce în secret o grupare militară de mercenari – Wagner – acuzată că ar fi atacat soldații americani din Siria în februarie 2018.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Newsweek


VIDEO PROTVPLUS.RO